Vlčnov Brno nedobyl

Čtyřicítka šachistů zamířila třetí lednovou sobotu do Moravské zemské knihovny, aby zde odehrála další z pravidelných rapidturnajů.

Vzácnou návštěvu tvořilo auto z Vlčnova, které přivezlo hned dvojici horkých favoritů – Josefa Mudráka a Petra Kapustu (nediskrétně prozradíme, že posledně jmenovaný hrával před třiceti lety v Brně ještě jiný seriál turnajů, a to Druhé úterý).

Na první místo si jistě brousil zuby i nasazený hráč číslo jedna Pepa Kratochvíl.

Všem však nakonec vypálil rybník Ladislav Urbanec, který vlčnovské návštěvě přesvědčivě ukázal, že na Třetí sobotě je domácím pánem on.

Josefa Mudráka porazil, Petra Kapustu a Ondřeje Podškubku odremizoval a vše ostatní vyhrál – osm dosažených bodů z devíti partií bohatě stačilo na samostatné první místo.

Havelka, Urbanec, Kapusta

Teprve s odstupem půldruhého bodu skončili na druhém místě Ondřej Havelka (Šachy Hošťálková) a Petr Kapusta (TJ Vlčnov).

4. místo vybojoval s 6,5 body Josef Kratochvíl z Gordicu Jihlava (na snímku vpravo) a nový člen Lokomotivy Brno Daniel Timko, který dělá rychlé pokroky a který se jako jediný se šesti body dokázal vklínit mezi prvních sedm „dvoulitrů“.

Josef Mudrák bral cenu jako nejlepší senior a Michaela Svobodová jako nejlepší žena.

Zde představujeme nejlepšího žáka Stanislava Krasovského (Lokomotiva Brno), nejlepšího hráče s ELO 1001 – 1300 Alexe Trešla, s ELO do 1800 Daniela Timka (oba Lokomotiva Brno) a s ELO do 1600 Libora Zouhara.

Další turnaj seriálu proběhne 18. února.

Závěrem připojujeme ještě několik fotografií z této zdařilé akce.

O pohodové atmosféře svědčí i skutečnost, že námitková komise neměla žádnou práci, neboť se žádný spor (natožpak námitka) v celém turnaji nevyskytl.

Příspěvek byl publikován v rubrice Turnaje a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.