Není neporažený!

Předposlední kolo přineslo záchranářský duel mezi Jevíčkem a Kunštátem, který opanovali domácí a tak se Kunštát, kterému děkuji za účinkování v soutěži, s KP2 minimálně na rok loučí.
Boj o postupovou příčku naopak zdramatizovalo těsné vítězství Rudice nad dosud neporaženým Lipovcem B a tak v boji o postup zůstávají tři týmy: Letovice B, Rudice a s dvou bodovou ztrátou Lipovec B, který se v posledním kole utká právě s Letovicemi!
ŠK GARDE Lipovec B – Sokol Rudice 1 : 2
Velmi vyrovnaný a dramatický zápas dosud neporaženého Lipovce začal lépe pro domácí. Po rychlé remíze Petra Krejčího s Danešem Poláchem, Michal Hnilička černými dopustil zbytečným vyčkáváním při nestejných rošádách krásnou výhru obětí věže Davidu Ševčíkovi. Po remízách Richarda Toulce s Lubošem Ševčíkem a Drahoše Nejezchleba s Viktorem Vyskočilem byl stav 2.5:1,5 pro domácí. Své šance nevyužili Radek Matzner s Milošem Ševčíkem a Jan Matuška s Milanem Ševčíkem – obě skončili remízou, stav byl 3,5:2,5 a v dohrávaných partiích stál bez kvality a pěšce hůře Jiří Sekanina s Václavem Čáněm a mírnou poziční výhodu dokázal nakonec po úchvatném souboji v celý bod přetavit Michal Rada s Oldřichem Kopřivou. Stav 3,5:3,5 a v poslední partii bojoval Václav Čáň s nejen houževnatou obranou Jiřího Sekaniny, ale také časovou tísní a nakonec dokázal vybojovat vítězství pro hosty 3,5:4,5.
TJ Sloup – ASK Blansko 0 : 4
Domácí měli nezanedbatelnou ELOvou převahu na prvních šesti šachovnicích, ale utrpěli na nich dvě porážky, na první desce prohrál bílými Martin Pokladník s Romanem Mocem a na třetí opět bílými Marek Skočík s Lukášem Sloukou. Na posledních deskách dominoval Petr Dufek s Danielem Opustilem a Miloslav Gryc s Janem Novotným. Ostatní čtyři partie skončili remízou, tak se urodilo poměrně překvapivě hladké vítězství Blanska.
ŠK Sokol Tišnov – Slavia Boskovice 4 : 1
Karel Maláska přidává komentář: „Po mistrovské remíze na první desce se podařilo vyhrát Petrovi Štěpánkovi na sedmé desce a následovala jasná výhra na šesté hrajícího Bartoně, remíze na čtvrté desce a následně výhra domácích na třetí desce a za stavu 4:1 pro domácí se utkání již nevyvíjelo pro hostující družstvo dobře, neboť na osmé se podařilo Pepovi Šilhovi prosadit pět pěšců a dámě proti dvou a dámě, byť na závěr sice pouhého jednoho prosadil do dámy, ale ještě musel bojovat pro zbývající dvou pěšcům s králem. Na druhé šachovnici byla celou partii remízová pozice, ale tlak domácího na výhra znamenalo, že udělal osudnou chybu a prohrál. Poté již na páté šachovnici po mnoha chybách na obou stranách dali partii za remízu.“
ŠK Jevíčko – ŠK Kunštát 5 : 0
Jiří Bulička komentuje důležitý duel o udržení v soutěži takto: „Obě družstva k zápasu přistoupila odpovědně a nastoupila téměř v základních sestavách. Mírným favoritem zápasu bylo domácí Jevíčko. Jako první skončila partie na osmé desce, kde Jan Staněk porazil Jiřího Štoudka. Dále se hráči na čtvrté a páté desce domluvili na remíze a Pavel Liebl ziskem figury zvítězil nad Pavlem Olivou. Následovala remíza na první desce a překvapivý konec na sedmé desce, kde Petr Kozelek v horší pozici odtažným šachem získal dámu a soupeř se vzdal. Jevíčko mělo v tuto chvíli 4,5 bodu a o vítězi bylo rozhodnuto. Na druhé desce Jan Zemánek získal kvalitu, kterou postupně uplatnil k výhře a na trojce Vladimír Hruška ustál časovku a zvítězil nad Petrem Votřelem.“