Zemřel Jan Čechal ze Sokola Kyjov

Ahoj šachisti,
některé zprávy se nepíší věru lehce. I když bohužel patří k životu, tak si je člověk tak nějak nikdy nechce připouštět. Tuto neděli 6.října odešel do šachového nebe náš dlouholetý spoluhráč a kamarád Jenda Čechal.

Dva celoživotní koníčky Jendy Čechala byly šachy a rybaření, kterým se věnoval jak jen to šlo. Členem našeho šachového oddílu Sokol Kyjov byl přes 20 let, kdy byl velkou oporou našich týmů v krajském a okresním přeboru, kde odehrál mnoho krásných partií. Za ty roky jsme se najezdili k mnoha úspěšným utkáním. Jenda hrál zajímavé kombinační šachy, s velmi komplikovanými pozicemi, ve kterých nebylo věru lehké se zorientovat. Ještě loni byl oporou našeho týmu v okresním přeboru a v létě s odhodláním nastoupil do našeho tradičního letního turnaje Memoriálu Ladi Šmída nazvaného podle jeho celoživotního kamaráda a parťáka.

Turnaj však už kvůli zhoršenému zdraví nemohl dokončit. Jeho poslední soutěžní partii v turnaji vyhrál ne tak už bohužel ale partii se svojí nemocí.

Čest jeho památce!

Vladimír Jurutka
ŠK1923 Sokol Kyjov

Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized a jeho autorem je David Ciprys. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *