Sedmí Pásci, sedmý vítěz

Také sedmý letošní podnik, započítávaný do Grand Prix, měl jiného vítěze. Velká vyrovnanost všech letošních klání dává tušit, že vítěz letošní Grand Prix může reálně vzejít z minimálně pěti hráčů. Do Grand Prix, která bude vyhodnocena v prosinci tohoto roku, se započítává osm nejlepších výsledků z 12 turnajů a odměněno bude osm nejlepších hráčů, dva nejlepší senioři, žáci do 15 let a dvě nejlepší ženy.

Výsledky naleznete tradičně na chess-results, nabízím také pořadí Grand Prix, fotogalerii Břeti Eichlera na Zoneramě a k přehrání jsou také partie zapsané Janem Kalendovským.

První prázdninový měsíc si přišlo zahrát solidních 19 hráčů, kteří si poměrem 12 : 7 odhlasovali jako hrací tempo 2x 3 minuty + 2 vteřiny / tah. Hrálo se na švýcarem na 11 kol a rozdělovalo se pět finančních cen (600-500-400-200-200) a pět věcných, z nichž jedna připadla nejlepšímu seniorovi (žáci a ženy se tentokrát neúčastnili).

Suverénně si počínal třetí nasazený Oskar Hájek z Podlužanu Prušánky, který své soupeře porážel jako kuželky a po osmi kolech měl famózních 7,5 bodu. Po následných dvou remízách jej však dostihl autor těchto řádků a před posledním kolem byl díky lepšímu pomocnému hodnocení dokonce na prvním místě. Poslední kolo však vyšlo lépe Oskarovi a s úctyhodným ziskem 9,5/11 se stal zaslouženým vítězem. Druhý skončil IM Neklan Vyskočil z Durasu a třetí Karel Kredl z Moravské Slavie (oba 8,5/11). Také Karel hrál nekompromisně a i přes nečekanou úvodní porážku od Břeti Eichlera dokázal sérií výher vystoupat na medailové umístění.

Zleva Karel Kredl (3), Oskar Hájek (1) a IM Neklan Vyskočil (2)

Se 4. místem bude jistě spokojen prostějovský Roman Závůrka, který je velmi úspěšný na turnajích v Olomouckém kraji (naposledy vítězství v turnaji O pohár primátora města Prostějova). V našem turnaji sice udělal v 7. a 8. kole malou rošádu (přemožitelé Kredl a Kučera), ale zlepšeným závěrem získal nakonec jako jediný 7/11. O půl bodu zpět následoval na 5. místě pražský host Pascal Jorratt, který je původem z Chile a společně se svým otcem byli osvěžením turnaje. Stejný počet bodů získal také Ondřej Havelka (Sokol Dobrá), který v posledním kole překazil autorovi těchto řádků turnajové vítězství a nevýrazný průběh tak alespoň trochu zachránil.

Zleva Ondřej Havelka (6), Pascal Jorratt (5) a Roman Závůrka (4)

Špatný den měl tentokrát nejvýše nasazený Vít Kratochvíl z Náměště nad Oslavou, který obsadil 7. místo, a to ještě díky nejlepšímu pomocnému hodnocení z šestibodových. Osmé místo obsadil osmý nasazený David Kučera z Jihlavy a poslední honorované umístění pak Martin Žaža z Náměště nad Oslavou (všichni 6/11).

Zleva Martin Žaža (9), Vít Kratochvíl (7) a David Kučera (8)

Cenu pro nejlepšího seniora přebral celkově desátý Stanislav Messerschmidt z Ořechova (6/11).

Stanislav Messerschmidt

Tolik tedy ve stručnosti k turnaji, jehož pokračování je naplánováno opět na první sobotu v měsíci. Přijďte si tedy zahrát v sobotu 3. srpna 2024 (začátek v 9.30), salonek Bowlingu Brno nabízí příjemné prostředí i pro letní horké měsíce. A nezapomeňte, že hrajeme do Grand Prix. Tedy osm nejlepších výsledků bude započítáno do celkového pořadí, za něž se budou udělovat hodnotné ceny pro osm nejlepších a dále po dvou oceněních v kategoriích senioři, žáci a ženy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *