Znojemská rotunda 2024 – pozvánka

Vážení šachoví přátelé,

z pověření znojemských organizátorů si vás dovoluji pozvat na Znojemskou rotundu 2024, která se bude hrát jako festival několika turnajů v termínu 22.6. – 30.6.2024. Turnaj dříve velmi oblíbený a po letech znovu obnovený v loňském roce, byl z praktických důvodů přesunut na uvedený červnový termín, který by mohl více vyhovět potřebám šachistů při plánování šachové dovolené. Jako hlavní pořadatelé jsou pod turnajem podepsáni nadšení organizátoři Jakub Marek se Zdeňkem Molíkem a zkušený mládežnický lídr Radek Skoumal.

Turnaj se bude hrát v Louckém klášteře, známým z pořádání Znojemské královny a královničky, které většina z vás zná také z konání přeboru JMŠS v rapid šachu. V letním období je toto místo ideálním pro pořádání velké šachové akce, podobně jako například pardubický Czech Open na zimním stadionu. Pořadatelé mají navíc k dispozici několik velkých místností, kde se mohou jednotlivé turnaje nebo jejich části odehrávat.

Důležitou změnou proti loňsku je skutečnost, že se turnaj A bude konat jako přebor JMŠS v klasickém šachu v kategoriích muži, ženy, senioři, seniorky, H18, D18, H20 a D20, který na tomto postu střídá brněnský Veletržní turnaj. To vše s cenovým fondem začínající první cenou v turnaji A 15.000 Kč. Tradičně se bude konat také turnaj B (Elo do 1900) a dále turnaj C (blitz) a turnaj D (rapid).

Velkým lákadlem by pro milovníky a nadšence mohla být ochutnávka místních vín, která proběhne hned v úvodní den festivalu po skončení rapid turnaje. Dále je díky partnerství s městem Znojmem připravena pro účastníky hlavních turnajů A a B zdarma možnost návštěvy jedné z městských památek. A vězte, že loňská návštěva znojemského podzemí, při očekávané plné účasti 25 lidí, stála za to. Znojmo je skutečně krásné historické město, kde si můžete zpříjemnit dovolenou jak zájmem o historii, tak o přírodu, turistiku, cyklistiku a mnoho dalšího vyžití této atraktivní jihomoravské lokality. A můžete navštívit i jiná zajímavá místa v okolí, například pevnostní srub v Šatově, zmíněný v mém loňském článku.

Při volbě letní šachové dovolené proto zkuste zacílit právě na toto místo, které může nabídnout nejen příjemné prostředí, ale také se může v budoucnu proměnit v jeden z nejsilnějších turnajů na Moravě. A podle mé loňské osobní zkušenosti si můžete být jisti, že se vám organizátoři vynasnaží připravit hodnotnou šachovou dovolenou, spojenou s příjemnými zážitky.

Turnaj bude možné sledovat také na Facebooku, kde budou zveřejňovány zajímavé informace a fotografie po každém odehraném kole.

Propozice
Zjednodušené propozice – pozvánka
Přihlášky – online formulář
Startovní listiny
Web festivalu
Facebook

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *