Turnaj smíšených dvojic – pozvánka

Vážení šachoví přátelé,

Šachový klub DurasBowling Brno, za podpory Ing. Vlastimila Chládka, Top Moravia Health s.r.o., Továrek, Horký a partneři, advokátní kancelář, s.r.o. a Mgr. Michala Vávry, pořádají v sobotu 1. června 2024 3. ročník turnaje SMÍŠENÝCH DVOJIC.

Propozice
Startovní listina
Článek o 1. ročníku
Výsledky 1. ročníku
Článek o 2. ročníku
Výsledky 2. ročníku

Smyslem a hlavní myšlenkou je přilákat na turnaj ženy, kterých se turnajů účastní spíše pomálu a rovněž tak naplnit zajímavý společenský rozměr. Ženy zde budou mít svým způsobem výhodu, protože se muži bez nich neobejdou. Turnaj se uskuteční v krásných prostorách Bowlingu Brno v Líšni, kde je kromě šachů možné vyzkoušet také BOWLING na 20 profesionálních drahách, BEACH VOLEJBAL nebo pozoruhodný ADVENTURE GOLF, který má již tři hřiště, na nichž se o několik dní později uskuteční dokonce mistrovství světa! Při dobrém počasí bude možné využít části rozlehlé venkovní terasy, takže by zde v ideálním případě mohlo hrát dalších 10 párů, tedy v součtu se salonkem 40 párů.

Místo : Bowling Brno, Líšeňská 80
Kdy : neděle 1. června 2024 od 10.00 (prezence do 9.30!)
Startovné : 300 Kč na družstvo
Ceny : finanční (celkem 15.000 Kč, 1. cena 5.000 Kč) a věcné pro nejlepší v kategoriích a další účastníky
Tempo hry : 2× 10 minut + 5 vteřin / tah (čekací doba 10 minut)
Systém: švýcarský na 9 kol
Přihlášky: Neklan Vyskočil – neklanv@seznam.cz; 774 256 842 – do naplnění kapacity pro prvních 30 párů, při dobrém počasí možné rozšíření o dalších 10 párů

1) Prosím všechny přihlášené páry, aby mně v případě odhlášení daly tuto skutečnost najevo s dostatečným předstihem. Šanci poté mohou dostat další dvojice.
2) Akci bude možná natáčet Česká televize, zvolte proto vhodný oděv.
3) Zprávu prosím přepošlete svým partnerům.

3 komentáře u „Turnaj smíšených dvojic – pozvánka

  1. Já považuji za logické družstvo v sestavě muž + žena. Pokud se mají ženy- šachistky lépe poznat, naplní se tento cíl nejlépe tak, že si spolu vzájemně zahrají. Pokud by se tak prohodilo více družstev, tohoto cíle by nebylo dosaženo.

  2. Bude to určitě pěkný turnaj v krásném prostředí. Mám jednu připomínku: při pohledu na výsledky v loňském roce vidím, že některé dvojice nastupují v pořadí 1.žena, 2. muž. Pořadí by mělo být stanoveno 1.muž, 2. žena pro všechny soutěžící dvojice bez ohledu na to, že partnerka má vyšší ELO než partner.

    • Nevidím v tom žádný smysl něco takového nařizovat.

Komentáře nejsou povoleny.