Rekordní Třetí sobota

Rekordních 67 šachistů zavítalo v sobotu 21. října do Moravské zemské knihovny, aby zde odehráli říjnový turnaj tohoto seriálu.

Pořadatelé museli na poslední chvíli přidávat židle a stoly, což způsobilo patnáctiminutový skluz se zahájením turnaje. Ten se v průběhu akce podařilo stáhnout na pět minut, takže se skončilo ještě jakž takž přijatelně.

Bylo příjemné teplé počasí (člověk by řekl, že na šachy až škoda), na říjen až netypické, a proto se mnoho hráčů v pauze mezi koly zdržovalo venku,

případně v přísálí,

kde si mohli prohlédnout zajímavou výstavu „Šachové motivy na mincích a bakovkách“ ze sbírky Vlastimila Chládka.

Přijeli hráči – jak už to na Třetí sobotě bývá – nejrůznějšího věku a výkonnosti, zblízka i zdaleka. Takový Jaroslav Bureš (zcela vlevo) hrající v barvách Kroměříže je vlastně bydlištěm Brňák,

zúčastnil se i zkušený rapidový hráč Roman Závůrka, (zde v partii s panem Lisikem vpravo), ve startovní listině bychom našli i Izraelce, Ukrajince a Bulhara.

Vítězem se však stal „až“ sedmý nasazený Matěj Kuchař (zcela vlevo) z Českého Těšína, který zaznamenal jen jednu jedinou prohru s mezinárodním mistrem Jaroslavem Burešem, jinak všech osm zbývajících partií vyhrál.

Ladislav Urbanec, Matěj Kuchař, Jaroslav Bureš

Podrobné výsledky najdete jako vždy na stránkách chess-results, momentky z turnaje by se při tak velkém počtu účastníků do tohoto článku nevešly, a proto laskavé čtenáře odkážeme na fotogalerii na rajčeti.

Pořadatelé děkují všem hráčům za korektní a pohodový průběh turnaje jakož i za pomoc s úklidem stolů a židlí.

Příspěvek byl publikován v rubrice Turnaje a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.