KPIIB se hraje jen za účasti 8 týmů

Pro malý zájem hrát KP družstev druhé třídy (a to mohl být přijat každý, kdo by projevil zájem), bude se letos poprvé v historii hrát KPIIB jen za účasti osmi týmů. To je opravdu málo, vždyť každý hráč i se stoprocentní docházkou bude mít možnost sehrát jen sedm partií. Jestli ještě někdo pochybuje o nutnosti reformy krajských soutěží družstev, pak tento fakt by ho měl jednoznačně přesvědčit.

Průměrné koeficienty týmů:

  1. 1953 ŠK Kuřim C
  2. 1874 Jezdci Jundrov D
  3. 1848 TJ Slovan Ivančice
  4. 1798 GPOA Znojmo B
  5. 1793 ŠK Mor. Slavia Brno D
  6. 1762 ŠK Střelice
  7. 1731 ŠK Lokomotiva Brno C
  8. 1698 ŠK Kuřim D.

Jedním dechem však prosíme, aby tato průměrná ELA laskavý návštěvník tohoto webu nebral příliš vážně. Jednak totiž Swissmanager počítá průměr z osmi nejlépe ratingově umístěných hráčů, což se nemusí nutně shodovat se základní sestavou, jednak míchá české ELO s FIDE a jednak FIDE ELO zvláště u mládeže se počítá s koeficientem 40, což vede k různým (ale ne objektivním) hodnotám. A navíc se FIDE ELO každý měsíc přepočítává, takže již za měsíc může být všechno jinak… Skutečný znalec týmových soutěží ví, že bude rozhodovat především docházka klíčových hráčů.

Rozlosování

Adresář

Soupisky

Podrobnosti o soutěži lze najít jak na na webu soutěží ŠSČR, tak na stránkách chess-results. První kolo proběhne již zítra.

1 komentář u „KPIIB se hraje jen za účasti 8 týmů

  1. Já myslím, že s reorganizací krajských soutěží družstev by se to hlavně nemělo uspěchat. Vzpomeňme na proslulý klasický výrok p. Ludvíčka, že každá změna vede vždycky jenom k horšímu. Systém tří skupin KPII o 10 družstvech se dlouhodobě osvědčuje a nejsou s ním žádné problémy. STK to velmi dobře ví a jistě nepodnikne žádné zbrklé neuvážené kroky. Myslím, že návrh na reorganizaci by se měl ještě jednou a to důkladněji nejprve projednat v únoru na valné hromadě, aby STK mohla opravdu s čistým svědomím – dejme tomu v prosinci 2024 při posledním kole, provést průzkumnou anketu. A až na jejím základě by se mělo rozhodnout o případné reorganizaci…

Komentáře nejsou povoleny.