Letní šachový tábor Vřesovice 2023 za polovinou

V sobotu 12.8. začal již 38. ročník letního šachového tábora, který se každoročně koná na turistické základně ve Vřesovicích u Kyjova pod záštitou TJ Sport Bučovice. Hned druhý den tábora se odehrál seznamovací turnaj v rapid šachu. V něm se na prvních třech místech umístili: 1. Václav Buchta (ŠK Lokomotiva Brno) 5 bodů, 2. Tomáš Havel (ŠK Kuřim) 4,5 bodu, 3. Zuzana Stará (ŠK Staré Město) 4,5 bodu. Zde jsou k dispozici výsledky.

Během prvního týdne se nováčci naučili základům šachové hry, zkušenějším táborníkům se věnovali kvalitní trenéři na šachových přednáškách. Získané dovednosti táborníci zužitkují v druhém týdnu, kdy se budou hrát šachové turnaje.

Táborový program však není zaplněn je šachovou hrou, ale také příběhem, v němž se po sto letech probudil Hrabě Drákula kvůli lovcům upírů v čele s Abrahamem van Helsingem. Děti se neustále baví plněním různých úkolů, luštěním šifer a různými sportovními aktivitami. Probíhají soutěže nejen mezi oddíly, ale i mezi jednotlivými táborníky.

Celý první týden táborníkům přálo velmi teplé počasí, takže si mohli užívat koupání a plavby na lodích v blízkém rybníku. Děti i vedoucí se několikrát již stihli pěkně projít po okolních krásných chřibských kopcích. Zvládli již i celodenní výlet kolem zříceniny hradu Cimburk do Koryčan a pak přes koryčanskou kapli zpátky do Vřesovic.