Šachové tábory s pořadateli z jižní Moravy

Mílovými kroky se blíží konec školního roku a tím pádem i dvouměsíční prázdniny, na které je plánováno i několik šachových táborů. Jejich propozice byly průběžně uveřejňovány na tomto webu a nabídka akcí je opravdu bohatá.

Hned 1. července začíná tábor, který pořádá Brněnská šachová škola ve spolupráci s A64 Grygov nedaleko Olomouce v v Domašově nad Bystřicí. Kapacita tábora je však již naplněna a dá se sem dostat pouze jako náhradník v případě, že by někdo z řádně přihlášených účastníků na poslední chvíli z různých důvodů na tábor nenastoupil.

1. července též zahajuje 22. poznávací horský pobyt v Krkonoších, pořádaný šachisty z TJ Bučovice a Brněnskou šachovou školou.

10. – 14. července se v Brně-Bohunicích uskuteční příměstský šachový tábor, organizovaný Lokomotivou Brno.

Od 30. července do 5. srpna se uskuteční v Baldovci u Rozstání Burešův sportovní tábor na téma Asterix a Olympijské hry.

Tradiční tábor ve Vřesovicích od 12. do 26. srpna je již dva měsíce beznadějně obsazen, na případné uvolněné místo již čeká několik náhradníků.

Naproti tomu stále volno je ještě na základně v Rajnochovicích, kde od 26. 8. do 1. 9. proběhne tábor zvaný Letní šachohrátky. Nevýhodou této akce je termínová kolize s brněnským Veletržním turnajem, jenž se současně hraje jako krajský přebor mládeže ve vážných partiích do 10, 12, 14, 16 a 18 let, a proto zájemci o Mistrovství Moravy a Slezska by měli dát přednost brněnskému turnaji. Pro začátečníky jsou však Letní šachohrátky jako dělané.