Květnová třetí sobota jako turnaj pro hospic

Květnová Třetí sobota se za řízení autora těchto řádků

hrála tentokrát jako „turnaj pro hospic“, což znamená, že veškerý výtěžek ze startovného šlo ve prospěch hospice svaté Alžběty. I přes další šachovou akci na Durasu se v Moravské zemské knihovně sešlo velice slušných 47 milovníků královské hry.

Mnozí hráči u vědomí, na co je výběr startovného určen, přispěli dokonce vyšší částkou, než je určeno propozicemi, takže nakonec se vybralo neuvěřitelných 6080 Kč. Všem moc děkujeme za příspěvek na dobrou věc.

Jinak to byl ale turnaj jako každý jiný. Opět se hrál švýcar na 9 kol s tempem 2 x 12 minut a přidávacím časem pět vteřin za tah. Ale přece jen – šachovou kariéru obnovil Milan Smištík (viz snímek), který nakonec obsadil druhé místo.

Celý turnaj vyhrál Michal Šrejber. Ten se při prezenci hlásil jako neregistrovaný (a on skutečně je), ale když neustále hrál na prvních šachovnicích, začalo to být trochu podezřelé. Zásluhou pana Kotisy jsme si hráče trochu prolustrovali a zjistili jsme, že je sice neregistrovaný, ale předtím býval aktivním hráčem a má ELO 2166! Bohužel Swissmanager po polovině turnaje již odmítl znovu setřídit startovní listinu, a tak nám turnaj vyhrál hráč se startovním číslem 44…

Přibyl, Smištík, Šrejber, Křena, Vaculík

Pořadí vítězů je tedy následující: 1. Michal Šrejber (nereg.), 2. Milan Smištík (Mor. Slavia Brno), Bohuslav Křena (Kuřim), René Přibyl (Bystrc) a Martin Vaculík (Hustopeče).

Nejlepší ženou se stala Alice Fajová a nejlepším žákem již oceněný Martin Vaculík)

Na tomto snímku vidíme oceněné zástupce v kategorii ELO Jana Kotisu, Martina Vaculíka a Patrika Vindiše. Zcela vpravo stojí profesor Ladislav Skula – nejlepší senior turnaje rozdílení cen nevyčkal, a tak pořadatelé mimořádně uprázdněnou cenu předali panu profesorovi jako nejstaršímu účastníkovi soutěže.

Turnaje se účastnili staří i mladí, registrovaní i neregistrovaní.

Punc mezinárodnosti turnaji dodali hráči ze Slovenska, Francie a Izraele.

Podrobné výsledky najdete na stránkách chess-results.

Další turnaj seriálu před prázdninovou přestávkou proběhne v sobotu 17. června, tentokrát s výjimečně rozšířeným cenovým fondem.

My však ještě budeme chvíli pokračovat v naší malé fotogalerii.

Příspěvek byl publikován v rubrice Turnaje a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.