Turnaj smíšených dvojic

Šachový klub Duras BVK Královo Pole a Bowling Brno, za podpory Ing. Vlastimila Chládka, Top Moravia Health s.r.o., Továrek, Horký a partneři, advokátní kancelář, s.r.o. a Mgr. Michala Vávry, pořádají v neděli 4. června 2023 2. ročník turnaje SMÍŠENÝCH DVOJIC.

Propozice
Článek o 1. ročníku
Výsledky 1. ročníku

V 1. ročníku, který se odehrál na Den studentstva 17. listopadu 2021, se turnaje zúčastnilo 33 párů. Do salonku na BB nebylo jednoduché tyto páry vměstnat, a proto jsme se letos rozhodli dát šanci k rozšíření uskutečněním turnaje v červnovém termínu. Při dobrém počasí bude totiž možné využít části rozlehlé venkovní terasy, takže by zde v ideálním případě mohlo hrát asi 10 párů, tedy v součtu se salonkem asi 40 párů.

Smyslem a hlavní myšlenkou je přilákat na turnaj ženy, kterých se turnajů účastní spíše pomálu a rovněž tak naplnit zajímavý společenský rozměr. Ženy zde budou mít svým způsobem výhodu, protože se muži bez nich neobejdou. Turnaj se uskuteční v krásných prostorách Bowlingu Brno v Líšni, kde si kromě šachů mohou všichni zahrát BOWLING na 20 profesionálních drahách, BEACH VOLEJBAL nebo pozoruhodný ADVENTURE GOLF. Ten sestává ze tří 18 jamkových hřišť, přičemž názvy prvních dvou Eva a Adam mohou být zajímavou symbolikou pro pořádání tohoto šachového klání. Nedílnou součástí tohoto místa je zážitková gastronomie, kterou si můžete vychutnat jak uvnitř, tak v případě dobrého počasí na již zmíněné venkovní terase.

Ceny: finanční (celkem 15.000 Kč, 1. cena 5.000 Kč) a věcné pro nejlepší v kategoriích a další hráče
Tempo hry: 2× 10 minut + 5 vteřin / tah
Systém: švýcarský na 9 kol

1) Prosím všechny přihlášené páry, aby mně v případě odhlášení daly tuto skutečnost najevo s dostatečným předstihem. Šanci poté mohou dostat další dvojice.
2) Akce se bude natáčet pro Českou televizi, zvolte proto vhodný oděv (oblek však nutný není).
3) Přepošlete prosím zprávu svým partnerům, nemám kontakty na všechny účastníky.
4) A dobrá zpráva na konec – ceny obdrží velká většina přihlášených párů.

2 komentáře u „Turnaj smíšených dvojic

  1. Je super, že se pořádá další ročník tohoto turnaje. Ale bohužel ve stejném termínu je MČR družstev starších žáků (Zaječice), takže bohužel šikovní mládežníci asi budou spíš hrát v Chrudimi. Škoda, snad se podaří příště lépe sladit termíny.

    • Omlouvám se, ale nalézt vhodný termín je často velká alchymie. Musí se sejít volný termín na BB, u sponzorů, nepřijít v kolizi s jinými velkými akcemi a v neposlední řadě i u mé osoby. Za nynějších okolností se jedná o jediný volný termín, jinak by se turnaj musel pořádat o prázdninách anebo na podzim. Příště už snad vše vyjde lépe, přeji hodně úspěchů v Chrudimi.

Komentáře nejsou povoleny.