M-ČR družstev starších žáků

Turnaj je znám pod názvem „Šachové Zaječice“ a je pořádán každoročně od roku 1963 jako oslava Mezinárodního dne dětí. Poprvé jen jednodenní (v sobotu simultánky mistrů), ale již od druhého ročníku se hraje po dva dny. Od roku 1990 je tento turnaj Mistrovstvím České republiky šestičlenných žákovských družstev v rapid šachu. Od roku 1993 je souběžně pořádán turnaj dvojic nadějí do deseti let a od roku 2002 také OPEN turnaj jednotlivců. Od roku 2009 se přidává 10 sekund na tah a nezapisuje se.

Bohatou šedesátiletou (!!!) historii turnaje odráží web pořadatelů. Kromě historie však zde najdete i aktuální informace o letošním ročníku.

Mistrovství je open pro všechna mládežnická družstva registrovaná v ŠSČR bez jakýchkoli předchozích kvalifikací. Stačí prostě přijet a hrát. Mezi padesátkou zúčastněných družstev si každý najde přiměřeného soupeře, jak družstva s medailovými ambicemi, tak i ta, která spíše lemují kraj tabulky. Proto neváhejte, využijte toho, že toto mistrovství je open a hraje se bez jakékoli předchozí kvalifikace a přijeďte poměřit síly s dalšími družstvy republiky!

Propozice
Přihláška

Přihlášky se podávají do 13. května 2023.