Jihomoravané na Turnaji přátelství

Velikonoční Turnaj přátelství, který v Olomouci společně organizují Agentura 64 Grygov s Brněnskou šachovou školou svižným tempem 9 kol (senioři 7 kol) rozložených do tří dnů, si svým formátem získává stále větší oblibu. Svědčí o tom i rekordní počet 127 účastníků ze sedmi krajských šachových svazů.

Duší turnaje již několik desetiletí zůstává rodina Biolkova (na snímku Richard Biolek st. s manželkou).

Učebny na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého skýtají celkem příjemný prostor ke hře.

Náš kraj v B turnaji zastupovala mládež. Nejlepší jihomoravský reprezentant Daniel Švagr (na snímku v oranžovém) z Jezdců Jundrov se s 5 body umístil na 19. místě.

Stále se lepšící Sára Pešková (Lokomotiva Brno) dosáhla se 4,5 body na 36. místo celkového pořadí

Její klubový kolega Hanuš Horák pomýšlel na vyšší umístění, než nakonec dosáhl (41. místo), ale plány mu zhatila nemoc, která způsobila, že k posledním třem kolům nemohl nastoupit.

V seniorském C turnaji náš nejlepší zástupce Ladislav Střelec (ŠK 64 Brno) skončil s 2,5 body na 17. místě, jeden bod uhrál Zdeněk Zlámal z brněnského DM Klášterského.

Pěkný článek o turnaji je na webu Šachového svazu Olomouckého kraje, zdařilými postřehy z turnaje s několika diagramy sem přispěl i přímý účastník turnaje Ladislav Vaněk.

Příspěvek byl publikován v rubrice Turnaje a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.