Na třetí sobotě šachovalo 53 milovníků šachové hry

Třetí únorovou sobotu se v Moravské zemské knihovně sešlo na startu pravidelného rapidturnaje 53 hráčů, což je pravděpodobně v historii tohoto seriálu rekordní počet. Škoda, že ho bylo dosaženo zrovna ve chvíli, kdy tradiční velký sál nebyl šachistům k dispozici a akce musela být přesunuta do menšího sálu v šestém patře.

První desky tak byly přesunuty do foayer patra, kde je kolem stolů výrazně více prostoru a současně není průvan ani nepříjemný hluk.

Navíc je tu velmi pekný výhled do širokého okolí Moravské zemské knihovny.

Zato když spadne figurka ze stolu, najde se často až na podlaze přízemí…

Karel Kredl, Josef Kratochvíl a Vít Bureš)

V devítikolovém švýcarském klání nakonec zvítězil Josef Kratochvíl (Gordic Jihlava) před Karlem Kredlem a Vítem Burešem (oba Moravská Slavia Brno)

Na čtvrtém a pátém místě se umístili David Holemář a Michaela Svobodová.

Nejlepším žákem byl vyhlášen Václav Buchta (Lokomotiva Brno), nejlepším seniorem Michael Věžník (Duras).

V souladu s propozicemi byli oceněni i nejlepší hráči s národním ELO do 1800 (Michael Věžník), 1600 a 1300.

Podrobné informace lze nalézt na stránkách chess-results a my už jen na závěr připojujeme několik dalších momentek z tohoto pohodového turnaje, kde hrají lidé, již nevyhledávají žádné spory, hraje se fair play a kde námitková komise nemá vůbec žádnou práci.

Příspěvek byl publikován v rubrice Turnaje a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.