Základní turnaj v polovině

S novým rokem vstoupil v úterý 3. ledna základní turnaj do své poloviny.

Soutěž, jejíž obliba spočívá v základní myšlence, že hráč nemusí odehrát všechny kola, ale jen ta, na která přijde, se hraje od 1. listopadu do 21. března s výjimkou Vánoc a druhých úterků v měsíci, má jen jednu jedinou podmínku: dostavit se do knihovny na partii včas, to znamená nejpozději v 16:59. Po rozlosování dvojic v 17:00 se další hráči do kola dají zařadit jen těžce (museli by pozdě přijít nejméně dva a ještě by předtím spolu nesměli hrát).

Po sedmém kole je na čele bez jediné prohry loňský vítěz soutěže Vlastimil Lička (na snímku hraje černými kameny s Romanem Skřivánkem v červeném) jenž zatím při stoprocentní docházce nezaznamenal žádnou prohru. Druhý v průběžném pořadí s pěti body Matej Horník (sedící v černém vedle pana Skřivánka) porazil nového hráče Lokomotivy Daniela Timka.

Na průběžném třetím místě se nachází Jaromír Krystl, který v zajímavé a dlouhé partii zvítězil nad Milanem Šléglem.

Turnaj nenavštěvují jen hráči z Brna, ale i z nedalekého okolí – tady zlomyslný počítáč spároval proti sobě dva hráče Střelic Daniela Antonína a Vladimíra Urbance – a na další snímku vidíme dalšího Střeličáka Vladana Hrdličku.

Turnaj se hraje v krásných prostorách Moravské zemské knihovny a zapojit se do něj může opravdu každý – třeba právě i dnes. Propozice turnaje naleznete zde, startovní listinu, výsledky a pořadí na stránkách chess-results.

1 komentář u „Základní turnaj v polovině

  1. A ještě se nám do základního turnaje podařilo přivést dalšího našeho hráče ze Střelice, Pavla Ptáčka! Jsem moc rád, že tam je. V takovém turnaji se totiž mladý kluk dobře „vyhraje“, lépe, než v samotné soutěži.

Komentáře nejsou povoleny.