OP Brno-venkov + výzva ke sjednocení a doplnění okresních přeborů

V letošní sezóně hraje v okresním přeboru družstev Brna-venkova pět týmů, které se utkají systémem každý s každým proti sobě dvakrát. To je výrazný úpadek ve srovnání například se sezónou 2015/16, kdy se soutěže učástnil dvojnásobný počet týmů, tedy celých deset!

Tento snímek je z prvního kola z utkání Lokomotivy Brno versus Kuřim. Kromě dospělých za tato družstva hrají i děti a dorost – taková Anita Vaceková hraje na první šachovnici a dospělých se vůbec nebojí – hned v prvním kole zaznamenala svůj první bod.

V této souvisloti vyzýváme vedoucí okresních přeborů ke sjednocení internetových výstupů jednotlivých okresních přeborů do jednoho místa. O umístění do svazového portálu webových soutěží musíte napsat svazovému webmasterovi, o radu, jak zařadit výstupy ze Swissmanageru do společné skupiny jihomoravských mistrovských soutěží družstev pište panu Hniličkovi.

Současně prosíme vedoucí okresních soutěží či předsedy okresních šachových svazů o pravidelné informace z okresních soutěží na tento web do přslušné sekce „OŠS“.