Pod radničním mečem vyhrál velmistr Plát

Krásné šachové číslo 64. To byl počet účastníků šestého ročníku šlapanického šachového turnaje Líté boje pod radničním mečem. Sedmikolový rapid 2×20 vyhrál velmistr Vojtěch Plát, následován letošním olympionikem mezinárodním mistrem Vojtěchem Zwardoněm, kandidátem mistra Vítem Burešem, mezinárodním mistrem Neklanem Vyskočilem a Martinem Húskem. Nejlepší ženou byla brněnská mistryně FIDE Michaela Svobodová, nejlepším seniorem ořechovský Stanislav Messerschmidt, nejlepším juniorem kuřimský Andrej Souček a nejlepším hráčem ze Šlapanic Ludvík Tůma.

Vojtěch Plát, Neklan Vyskočil, Vojtěch Zwardoň, Vít Bureš a Martin Húsek

Po skončení turnaje mohli ještě v bleskové partii 2×5 dva vyzývatelé připravit dva nejlepší o bonusové ceny: to se jim ale nepovedlo a Vojtěch Plát a Vojtěch Zwardoń potvrdili svůj um. Turnaj profesionálně odřídil IM Jaroslav Bureš. Podrobné výsledky najdete na stránkách chess-results.

Miroslav Kureš

Závěrečné boje o bonusové ceny
Příspěvek byl publikován v rubrice Turnaje a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

3 komentáře u „Pod radničním mečem vyhrál velmistr Plát

  1. Děkuji Jaromíru Krystlovi za doplnění hezkých postřehů. Jeden z nich mě inspiroval k přidání odkazu na foto pohledu do sálu, když se chystalo vyhlášení nejlepšího juniora: https://ibb.co/rwfc6k4

  2. Krásný turnaj, už se těším na další ročník 🙂

  3. Byl to zážitek, protože turnaj byl pestře organizován a přítomnost europoslance po 5.kole mu dodala na významu. Potkal jsem tam několik známých, i básníka R.M.. Úchylkou bylo, že pan ….. ……. odmítnul po obědové přestávce postavit svoje figury řka: „Kdo tady hrál předtím?“ A také, že hráč není povinen stavět si figury, že to je věc pořadatele. Musel přijít hlavní rozhodčí, postavit mu je a tak vyřešil tuto konfliktní situaci.

Komentáře nejsou povoleny.