Závěrečná zpráva o šachových turnajích v Prostějově

Pohled do hracího sálu

28.5.2022 od 9h do 15h se v Prostějově uskutečnily 2 šachové turnaje. První turnaj se jmenoval Šachový turnaj osmi kouzelníků. Hrál se systémem každý s každým. Tempo hry 2 x 10 minut na partii + 5 sekund za provedený tah. Po 7 kolech vypadalo pořadí takto.

Obdivuhodného výsledku dosáhl Richard Peša, ročník narození 2017

Děti při hře pozoroval mezinárodní šachový mistr Jaroslav Bureš

Na dodržování pravidel dohlížela i mezinárodní šachová mistryně Petra Sochorová

V hracím sále měl každý kouzelník hodně místa.

Richard Peša hrající bílými figurami uhrál v turnaji 6,5 bodu ze 7. Jedinou remízu dokázala udržet Julie Weishäupelová. Na fotce hrající černými figurami.

Nyní je načase se věnovat i šachovému turnaji Open Jarní Prostějov. Tento turnaj se hrál švýcarským systémem na 7 kol. Tempo hry 2 x 10 minut na partii + 5 sekund za provedený tah. Turnaje se zúčastnilo 53 lidí.

Na dodržování pravidel dohlížela mezinárodní šachová rozhodčí Kateřina Šimáčková.

Na dodržování klidu v hracím sále dohlížel i Michael Bureš.

Konečné pořadí po sedmi kolech dopadlo následovně.

Pokud Vám jedna fotka nestačí, tak podrobné výsledky najdete na chess-result. Odkaz: Chess-Results Server Chess-results.com – Prostějov 28.5.2022

Suverénním vítězem turnaje se stal šachový velmistr Pavel Šimáček.

Turnaje se zúčastnil i Martin Klimeš, který je na invalidním vozíku. Martin měl řízené losování a po celou dobu hrál u jednoho stolu. Černými figurami hraje zrovna proti Martinovi Michal Snášel.

V cenovém fondu turnaje bylo více cen, než bylo účastníků. Vybrat si z tolika krásných cen bylo velmi obtížné. Zde si můžete prohlédnout, jak Petr Matoušek váhá, kterou cenu si vzít.

Autorem všech fotografií je Miroslava Burešová.

Pořadatelem události je Šachová škola HŘÍBATA, pobočný spolek Jezdců Brno.

Událost se uskutečnila v Prostějově v krásném prostředí restaurace U tří bříz.

Snad jsem nezapomněl do článku uvést vše důležité. Děkuji Vám za pozornost a přeji Vám, ať Vás hraní šachu baví.

Autorem článku je Jaroslav Bureš, předseda šachového klubu Šachová škola HŘÍBATA.

2 komentáře u „Závěrečná zpráva o šachových turnajích v Prostějově

  1. Neváham, jen se divím, že tam na mě za 10. místo ještě zbyly šachové hodiny. Ty bych měl i za 4. místo v případě výhry v posledním kole. Bohužel jsem ale naprosto ostudně zapomněl na čas. Něco podobného, jak Hort při své památné nešťastné prohře na čas při rozhodující partii zápasu Hort-Spaskij. Jinak gratulace vítězům a hlavně Romanovi Závůrkovi k pěknému 3. místu a k vyhrané tisícovce!😏

  2. Zdravím, Jaroslav Bureš vše už napsal,jen doplním že turnaj proběhl v přátelské atmosféře a bez konfliktu.Dobra práce Jardo,jenom tak dál.

Komentáře nejsou povoleny.