Závěrečná zpráva z OP družstev Brno-venkov

Ve znamení koronaviru – tak by se jednoduše mohl charakterizovat letošní ročník této soutěže. Jen staří pamětníci mohou vzpomínat, zda vůbec někdy došlo k tomu, že by některé družstvo nedorazilo na zápas jako v tomto ročníku. Vysoký počet kontumací, kdy kapitáni kvůli různým vládním omezením a hygienickým opatřením neměli kde brát hráče, byl pouhým nezaviněným důsledkem, což jsem zohlednil – jak již jsem i ve zpravodaji během soutěže předem avizoval – ve výrazném snížení pokut. Za dohrání soutěže patří kapitánům i hráčům mimořádný dík.

Přesto nakonec soutěž dopadla tak, že všichni mohou být spokojeni. První Ivančice si vítězstvím zachránily účast v KPII, odkud jejich áčko sestupuje, a Střelice, kterým postup z OP unikl jen o fous, postupovat nepotřebují, protože se v KPII zachránily. Jak jste si mohli všimnout, soutěž byla již k 1. 2. 2022 započtena na národní LOK ČR.

Tyto a další řádky najdete v závěrečné zprávě. Na internetu najdete soutěž na odkazech http://chess-results.com/tnr583703.aspx?lan=5https://www.chess.cz/soutez/2713/