Třetí sobota pro Urbance

Jednatřicet zájemců o královskou hru zavítalo dnes do hracích prostor Lokomotivy Brno, aby zde odehrálo pravidelný turnaj v rapidšachu třetí sobota. Po devíti kolech můžeme představit trojici medailisté – turnaj vyhrál Ladislav Urbanec (na fotce uprostřed) před Jakubem Bednářem (vlevo) a odchovancem šumperské šachové líhně profesora Šnajdra Janem Bartoněm.

O vítězství se od počátku turnaje sváděl urputný boj mezi Bednářem a Urbancem: jejich vzájemná partie skončila v pátém kole remízou, a protože proti ostatním soupeřům nijak nezaváhali a všechny porazili, muselo při dosažených 8,5 bodu přijít ke slovu pomocné hodnocení.

Vítěz Ladislav Urbanec tak trochu klame tělem: několik let je neregistrovaným hráčem, takže byl vyřazen z české ELO listiny, takže jeho nulové elo může svádět soupeře k podceňování. Ale nemylme se: jeho FIDE rating je 2292!

Jan Bartoň je dnes neregistrovaným hráčem ale v mládí byl nositelem první výkonnostní třídy. Tož takoví hráči se dnes skrývají pod ratingem nula… To jen tak uvádíme pro vyvrácení někdy až fanatických požadavků na přesné řazení hráčů podle startovní listiny a na přesný výpočet ela… Jak tady vidíme, všechno to je pouze přesný výpočet nepřesných čísel a šedá je všechna teorie a strom žití se vesele zelená… A kdo umí, si v turnaji prvenství vybojuje bez ohledu na své Elo a zařazení na startovní listině.

Turnaj řídil autor těchto řádků, který pro zájemce…

…stihl vydat 19 párků a rohlíků nepočítaně.

Turnaj skončil i s rozdáním cen v 15.30, právě včas, aby znojemská výprava v čele s panem Skoumala ještě stihla rychlíkový autobus odjíždějící ze Zvonařky v 15.55.

Podrobné výsledky najdete na stránkách chess-results. Závěrem ještě připojujeme několik momentek z turnaje…

Příspěvek byl publikován v rubrice Turnaje a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.