Přebor škol zrušen

Na základě současné koronavirové situace a s přihlédnutím k tomu, že okresní i krajské kolo by musela být uspořádána do 31. března a po poradě v dnešní on line schůzi VV JmŠS bylo rozhodnuto o tom, že Přebor škol v šachu bude pro tuto sezónu 2021/22 zrušen.

Věříme, že sezóna 2022/23 bude pro šachové soutěže příznivější a ža začneme s okresními koly na podzim, jak jsme byli pravidelně u této soutěže zvyklí.

4 komentáře u „Přebor škol zrušen

  1. Přes vládní rozvolňování je momentální situace na školách taková, že jednotlivé třídy padají do karantén a situace se každý den na mění. Na školách není možné nic plánovat, nikdy nevíte, kdy se vám kdo octne v karanténě. Uspořádat školní kolo je nyní hazard, při míchání žáků z různých tříd může padnout do karantény třetina tříd ve škole, což žádný rozumný ředitel nebude riskovat. Za této situace není možné zodpovědně soutěž připravit. Nemáme pořadatele okresních kol ani krajského kola, a pokud si má soutěž udržet dosavadní prestiž, není možné v kvapíkovém rytmu zorganizovat všechno během jednoho jediného měsíce března. Pokud by se konalo jen krajské kolo, stěží se najde pořadatel, když nikdo neví, jaká bude v březnu skutečná situace a zda pořadatel může očekávat účast 120 družstev nebo třeba jen šesti… Většina krajů soutěž ani nevypsala a i tam, kde se propozice objevily, nakonec soutěž zrušili (např. Olomoucký kraj). Vůbec ani není jisté, že nějaké republikové kolo bude…

    Miroslav Hurta, předseda Komise mládeže JmŠS

  2. Dobrý den, byla by velká škoda, aby školy z JMK se neúčastnily MČR. Není možné, aby se třeba uspořádalo jen krajské kolo? S tím, že by se třeba do něj postoupilo na základě ela. Nebo pokud by ani to nešlo, tak alespoň ať na MČR se postupuje podle ela. Myslím si, že covidová situace už svůj vrchol měla a situace se bude zlepšovat a do škol stejně všichni chodí, takže nevidím důvod, proč by se to nemělo hrát.

  3. Dobrý den,
    nechápu, proč v době rozvolňování a rušení omezení JmŠS ruší přebor škol. V ostatních krajích již probíhají jednotlivá okresní kola a do 31.3.2022 je daleko. A protože probíhají OP škol (tedy alespoň u nás v okrese Vyškov) v pracovní den, nenaruší to žádné víkendové turnaje. Je to velká škoda, zvlášť v době, kdy byly po dlouhé době opět spuštěny kroužky na jednotlivých školách a máme nové hráče, kteří si mohli vyzkoušet turnaj družstev za školu.
    A dále by mě zajímalo, jestli bude přebor škol na republikové úrovni bez účasti hráčů ze škol JmK.

    Jan Kotisa, SK Vyškov

Komentáře nejsou povoleny.