KPIIB – 4. kolo

Není horšího probuzení pro kapitána družstva, když v den zápasu vstane a zjistí, že během hluboké noci přibyly v jeho mobilu dvě omluvenky z dnešního utkání. Naštěstí při vší koronavirové a karanténní bídě tentokrát Lokomotiva měla dva náhradníky „pro mimořádné případy“ k dispozici a do Ivančic odjela nejen kompletní, ale dosáhla zde i vysoké výhry, v což jsem jako kapitán ráno ani nedoufal. O utkání píše velice poutavě Jan Kalendovský.

Podobný problém řešila Univesita B v utkání s Durasem C. O tom, jak hráčů bylo nejdříve sedm, a pak nakonec devět, píše kapitán domácích Otmar Říha následující: „Pro domácí bylo těžké poskládat sestavu za současných epidemiologických podmínek. Nejprve to vypadalo, že nastoupí pouze v sedmi, ale pak se jich před utkáním sešlo hned devět. 🙂 Tak si rozhodčí a domácí kapitán v jedné osobě nezahrál. Utkání se nejprve lépe vyvíjelo pro hosty, kteří se dvěma výhrami ujali vedení. Pak ale domácí vyrovnali. Na každé straně se přitom otočil průběh jedné partie.  O výsledku celého zápasu se za vyrovnaného stavu rozhodovalo na 5.šachovnici. Ve střední hře mohl mít větší ambice na získání celého bodu s pěšcem více domácí hráč, v koncovce s pěšcem více hostující hráč. Ale ani on svojí výhodu nedovedl přetavit v celý bod, tak partie po oboustranných chybách skončila stejně jako celé utkání zaslouženou remízou.“

Také znojemští gymnazisté zápasili na poslední chvíli se sestavou. O úspěšném řešení tohoto problému a zápasové remíze se Střelicemi píše Radek Skoumal.

A konečně si nelze nepovšimnout ani kuřimského webu, kde kuřimská „Božena Němcová“ a současně vynikající hráčka Daniela Dumková píše podrobné a mimořádně zajímavé reporty z utkání – tentokrát o tom, jak v Brně porazili ŠK 64 těsným poměrem 4,5 : 3,5.

Závěrem mi dovolte připomenout stránky chess-results, kde najdete podrobné informace o soutěži, nebo databázi soutěží ŠSČR, kde kromě téhož naleznete i soutěžní zpravodaje.