Anketa o zápočtu KPII na Fide Elo

Vážení šachoví přátelé,

anketa o zápočtu KPII na FIDE ELO proběhla v krajských přeborech druhé třídy naposledy v  sezóně 2017/2018. Konference JmŠS ale na základě výsledků ankety zápočet na FIDE ELO neschválila. Zářijová Konference JmŠS uložila STK anketu o zápočet na FIDE ELO v letošní sezóně zopakovat.

Proto se na Vás obracím se žádostí o spolupráci při organizaci ankety, která proběhne v 5. kole KPII – v neděli 19. 12. 2021. Přesné znění anketních otázek a pokyny ke zpracování a odeslání výsledků ankety najdete v přiloženém souboru.

Všem kapitánům, rozhodčím a hráčům předem děkuji za spolupráci!

Vladimíra Šťastná, STK JmŠS

7 komentářů u „Anketa o zápočtu KPII na Fide Elo

  1. Vzhledem k tomu, že anketa na zápočet FIDE Elo je na můj popud, tak si dovolím sdělit několik připomínek a informací.

    1) Upozorňuji hlavně na to, že věta „Konference JmŠS ale na základě výsledků ankety zápočet na FIDE ELO neschválila“ je v rozporu se skutečností a navádějící k tomu, aby hlasující zápočet odmítli. Dle informací zveřejněných v článku ze dne 14.1.2018 (spíše však přílohy tohoto článku)- odkaz https://jmss.chess.cz/view_artefact.php?type=jmss_document&id=4114 dopadla anketa v roce 2018 v poměru hlasů 123 pro: 89 proti v procentech tedy 58%: 42%. Z tohoto důvodu by věta správně měla znít „Delegáti konference JmŠS v roce 2018 ale v rozporu s výsledky ankety zápočet na FIDE Elo neschválili“ (což byl také jeden z důvodů, proč jsem opakování ankety prosazoval).

    2) Hlavním důvodem však je dát příležitost novým hráčům (hlavně mládežníkům) si uhrát FIDE Elo, které využijí na případných dalších turnajích.

    3) V případě zápočtu na FIDE Elo se zvýší startovné za družstvo o 200 Kč (ze současných 400 Kč na 600 Kč)

    4) Otázka č.2 týkající se bulletinu nesouvisí s případným zápočtem na FIDE elo- je přidána mimo z usnesení konference v září 2021.

    • …ano, to jsou všechno nezpochybnitelné a logické argumenty. Mě jenom zaujalo, že načasování té ankety už snad nemohlo být horší…

  2. …no já nevím. Např. v posledním kole hrálo v zápase v němž jsem hrál (Znojmo – Střelice) celkem 5 hráčů (2 domácí a 3 hosté) základní sestavy. Možná to bylo v ostatních zápasech lepší, ale asi o moc ne. Přijde mi tedy, že v anketě bude odpovídat příliš málo respondentů na to, aby měla dobrou vypovídací hodnotu…?

  3. …hráči, již nebudou 19.12. hrát (např. já) jsou z ankety vyloučeni nebo se jí mohou také individuálně zúčastnit??

    • Dobrý den, záleží na tom, z jakého důvodu nebudete 19.12. hrát. Pokud nenastoupíte proto, že Vaše družstvo požádalo/požádá o odklad zápasu, Váš kapitán by měl od vedoucího soutěže obdržet informaci, že má otázky uvedené v anketě položit hráčům základní sestavy (označených na soupisce písmenem Z). Pokud ale nejste členem základní sestavy nebo nebudete 19.12. v sestavě k utkání, pak se ankety bohužel zúčastnit nemůžete. Chápu, že někteří mohou vnímat jako nespravedlivé, že se nemohou ankety zúčastnit, ale pokud bychom měli oslovovat všechny hráče na soupiskách (abychom nikoho nevynechali), netrvalo by provedení ankety jeden den, ale několik týdnů. Proto jsme zvolili účast hráčů zapsaných v sestavách, případně hráčů základní sestavy.

Komentáře nejsou povoleny.