Jm KP I. – v čele Veselí, ale Znojmo má zápas k dobru

Covid řádí, oprávněný strach z něj také a tak dnes poprvé došlo k tomu, čeho jsme se obávali. Adamovu se nepodařilo poskládat sestavu a v sobotu dopoledne musel utkání odpískat. Obratem informoval soupeře i vedoucího soutěže, hosté po kratším zvažování navrhli utkání za určitých podmínek dohrát. Všechna čest všem zúčastněným! Na rovinu řečeno, pro Adamov bude v současné pandemické situaci nadmíru obtížné zajistit náhradní utkání, proto je dále ve hře kontumace ve prospěch hostí. Ale je první adventní neděle a na svícnech už většinou nejmladší člen domácnosti zapálil první svící symbolizující naději. Tak doufejme, že nejen pro Adamov, ale i pro nás pro všechny se vše v dobré obrátí!

PDružstvoHSZ+=BSkV
1ŠK Veselí nad Moravou4301918.010
2SK GPOA Znojmo3300915.513
3ŠO MKS Vyškov4220817.510
4Jezdci Jundrov C4211719.016
5ŠK Hustopeče4211717.013
6ŠK Kuřim B4211716.59
7ŠK Duras BVK – Královo Pole B4202616.011
8ŠK Hodonín4112414.510
9TJ Sloup4112414.59
10ŠK Garde Lipovec4013113.06
11ŠK Lokomotiva Brno B4013112.07
12Spartak Adamov301219.55

Pravděpodobně dočasně, ale zaslouženě se na první příčku vyšplhalo Veselí. V krátkém, ale bojovném zápase s jedinou remízou vyhrálo v Brně. Lokomotiva Brno B – Veselí nad Moravou 3,5 : 4,5. Líbivou sicilskou divočinu s efektním závěrem si můžete přehrát kliknutím na notaci.

Na bronzovou příčku klesl stále neporažený Vyškov po remíze v Kuřimi. ŠK Kuřim B – MKS Vyškov 4 : 4.

Konečně vpřed poskočili Jezdci z Jundrova po hladké výhře nad Hodonínem. Hosté dorazili jen v sedmi a moc odporu nekladli. Vedle kontumáku na osmičce dostali ještě další 4 góly a uhráli jen 3 remízy, shodou okolností všechny černými. V příštím kole cválají Jezdci za vedoucím Veselím, bude to jeden ze šlágrů kola. Jezdci Jundrov C – ŠK Hodonín 6,5 : 1,5.

Hustopeče dnes v důležitém zápase přehráli Lipovec a už dnes se můžeme těšit (pokud vir nerozhodne jinak) na utkání kola za 14 dní Znojmo – Hustopeče! ŠK Hustopeče – Garde Lipovec 5 : 3.

Poslední utkání lze označit za senzaci kola. Sloup v minulosti sehrál řadu vyrovnaných zápasů, kde byl jen krůček od úspěchu s mnohem silnějším soupeřem. Na Duras přijel ratingově slabší na všech 8 šachovnicích. A to i přes to, že domácím opět chyběla většina úderných juniorů. Po boji Duras Královo Pole B – TJ Sloup 3,5 : 4,5.

V příštím kole 12.12.2021 se utkají týmy, které mají podobné ambice. Jak v čele tabulky tak na konci bude mnohem jasněji, pokud kartami nezamíchá vir 🙂

SK GPOA ZnojmoŠK Hustopeče
TJ SloupSpartak Adamov
ŠK HodonínŠK Duras BVK Královo Pole B
ŠK Veselí nad MoravouJezdci Jundrov C
ŠO MKS VyškovŠK Lokomotiva Brno B
ŠK Garde LipovecŠK Kuřim B

Zpravodaje a partiový sborník si můžete stáhnout na stránce ŠSČR. Výsledky najdete na stránce Chess-Results.

4 komentáře u „Jm KP I. – v čele Veselí, ale Znojmo má zápas k dobru

  1. Dokud to nezakáže vláda, není důvod soutěže přerušovat. Ti co nemůžou být očkovaní ze zdravotních důvodů je málo. A ti co nechtějí se očkovat, ať nehrají. Je zbytečné kvůli nim rušit „zábavu“ pro zodpovědné.

    • Názor „Hráče“ je úplně mimo.

      Regulérnost soutěží samozřejmě ovlivněna je. Je to dáno třemi uvedenými důvody pana Urbance a to „strach z nákazy, karanténa, prodělávaná nemoc“. Tyto tři důvody bohatě stačí na okamžité přerušení soutěže.

      To že řídící orgán (výkonný výbor JMŠS) některé soutěže nepřerušil a pravděpodobně ani nepřeruší, dokud mu to nepřikáže nebo nedoporučí někdo shora (vláda, ŠSČR) to je alibismus některých členů řídícího orgánu.

      Čtvrtý komentovaný důvod „odmítání očkování“ je riziko a problém jednotlivých družstev a jejich členů a není důvodem k přerušení soutěže.

    • Hlavně nepřerušovat. Nevadilo by mi hrát v režimu, že nastoupit můžou jen očkovaní a ti po nemoci (a případně ti, kteří očkovaní být nemůžou), i když bude méně než 20 lidí v místnosti. Hlavně ať se hraje. Neustupovat neočkovaným. Pokud je málo lidí, ať se kapitáni dohodnou na odložení daného zápasu, ale plošně to odkládat je nesmysl.

  2. Zdravím všechny!

    Pohled na výsledky jihomoravských krajských soutěží v šachu je tristní!
    O regulérnosti nemůže být řeč. Družstva nastupují s velkými problémy se sestavami, nejsou schopna obsadit všechny šachovnice !! Příčinou je strach z nákazy, odmítání očkování,karanténa, prodělávaná nemoc.
    Městský přebor Brno soutěže pozastavil. ŠK Střelice B hrál v neděli OP s LOKO . V malé hrací místnosti se tísnila čtyři družstva! Ve vedlejší se hrál
    KP1 v nedýchatelném ovzduší! Dodržování proticovidových nařízení bylo velmi sporné. Mám zato, že nastal čas krajské a potažmo i okresní
    soutěže na čas přerušit !!

Komentáře nejsou povoleny.