Jak jsme trénovali aneb činnost Krajského tréninkového centra mládeže

Přes různé obtíže i v letošním roce pokračovala činnost Krajského tréninkového centra mládeže. Tréninky jsou dotovány Šachovým svazem České republiky a výše dotace se odvíjí od toho, jaké výsledky dosáhli jihomoravští zástupci na M-ČR mládeže – letos tento příspěvek činil 52 000 Kč.

Koronavirová pandemie výrazně činnost krajského tréninkového centra ovlinila. Tak, jak jsme zvyklí, proběhly pouze letní šachové tábory. Alke už se neuskutečnilo víkendové tréninkové soustředění a většina tréninků ve střediscích mohla probíhat pouze on line formou.

Celoročně vyvíjela činnost tréninková střediska při Durasu Brno, při Lokomotivě Brno, Kuřimi a Znojmě (ve Znojmě však bez finanční podpory KT, neboť zdejší reprezentanti nedosáhli na potřebné umístění v republikových soutěžích) . Na odměnu trenéra se účastníci tréninků skládají, ale ti, co uspěli na republikových soutěžích, platí ze trénink příspěvek snížený o dotaci KTCM. Někde na tréninky přispívají i oddíly, stále však zůstává faktem, že největší finanční zátěž spočívá na bedrech rodičů. I tak ovšem příspěvek z ŠSČR zůstává nezanedbatelnou položkou.

Stručný přehled o práci tréninkových středisek najdete v přiloženém výkazu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Mládež a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.