Tréninkové materiály na YouTube ŠSČR a dalších webech

 dnešní těžké době může Šachový svaz České republiky na svém YouTube kanále nabídnout mnoho tréninkových videí a seminářů, které jsou vhodné jak pro trenéry, tak pro hráče různých výkonností toužících po nových šachových znalostech a dovednostech. Jednou z možností jsou tzv. Webináře, které probíhaly v letech 2015-2016, jejich záznamy jsou na YouTube kanálu ŠSČR rozděleny do 3 složek, konkrétně Webináře 2015 (30 položek), Webináře 2016 (12 položek) a Webináře pro trenéry (6 položek).

Přednášky zaznamenané na videích jsou od silných praktických hráčů a zároveň trenérů (GM Vokáč, GM Petr, GM Šimáček, GM Markoš, IM Kaňovský, IM Biolek, FM Vlasák, FM Novotný). Témata Webinářů pokrývají šachovou hru od zahájení až po koncovky, Webináře pro trenéry řeší např. propočet variant (GM Vokáč) či použití počítače při trénování (GM Markoš).

Aktuálně s podporou ŠSČR probíhá projekt „Trénujte s mistry“, záznamy z přednášek silných mistrů (GM Movsesjan, GM Polák, GM Šimáček a řada dalších) naleznete zde.

Trenéři mládeže a taktéž rodiče mladých hráčů mohou ocenit přednášky „Psychika mladého šachisty (a nejen jeho)“ od velmistra Roberta Cveka a „Mladý šachista“ od FM Michala Novotného.
Adeptům trenérského řemesla připomínáme možnost zúčastnit se online školení trenérů 4. třídy.

Pevně věříme, že výše uvedená videa a tréninkové materiály pomohou široké šachové veřejnosti v tréninkovém procesu. Pro rozvoj našeho YouTube kanálu budeme vděčni za „lajky“ a odběr.

Z dalších zdrojů by se pro děti nejen na Velikonoční svátky mohla hodit například výuková platforma LearningChess nebo výukové materiály a do 13.4. běžící Velikonoční kalendář na webu šachy-dolmen.cz. Pro malé i velké vyznavače královské hry poté například metodické materiály na stránce chess.cz, online tréninky BŠŠ, YouTube kanál Robert a Petr šachy. 

Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.