Oskar Hájek vítězem Olexova memoriálu

Oskar Hájek (Podlužan Prušánky), Petr Pokorný (Unichess Praha) a Milan Šnorek (Lokomotiva Brno) – to jsou vítězové zatím posledního ročníku Olexova memoriálu, jenž se hrál od 26. do 30. prosince v klubovně Lokomotivy Brno a jenž je v našem kraji jediným zimním turnajem ve vážných partiích. Výsledky potvrzují, že vítězství uvedené trojice je zcela zasloužené: vítěz porážel soupeře jako kuželky a jedinou půlku zaznamenal s druhým v pořadí Petrem Pokorným.

Turnaj pořádá Lokomotiva Brno jako nízkoformátový za nejnutnějších minimálních nákladů a má již svůj ustálený formát. Pro necelou třicítku účastníků je lokomotivní klubovna naprosto postačující, dopravně dobře dostupné a cenový fond je skutečně symbolický, neboť turnaj slouží především k setkávání přátel nad šachovnicí, a nikoli k vydělávání peněz. Potkávají se zde mladí i staří a toto

dobře ilustrují i následující fotografie – ať už ze vzájemného duelu medailistů Milana Šnorka a Oskara

Hájka nebo Josefa Kolka a Radka Wunsche, či Karla Zikana a Jakuba Deváta. Ale švýcarský systém

je nevyzpytatelný a občas svede proti sobě i kolegy z jednoho oddílu, jako třeba Karla Martiška a Milana Hladkého. Pohodový turnaj proplouval svátečními dny bez jakýchkoli zádrhelů a námitková

komise neměla žádnou práci. Turnajový bulletin ze všech partií je uveřejněn na webu Lokomotivy Brno a o turnaji napsal i Blanenský deník perem pana Kalendovského.

Příspěvek byl publikován v rubrice Turnaje a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.