KPIIB: První klopýtnutí vítěze

Hlavní překvapení tohoto kola se zrodilo ve Znojmě u tamějších gymnazistů, a to na jejich účet. Ač domácí, nastoupili jen s pěti hráči základní sestavy, což hostující Univerzita tvrdě vytrestala a zvítězila 4,5 : 3,5. Nicméně tato prohra se jeví jen jako zaváhání na cestě za vítězstvím (proto ten titulek), neboť druhý pronásledující Duras se stejným počtem zápasových bodů (v tomto kole si lehce poradil s TJ Znojmo 6 : 2) výrazně zaostává ve skóre a v počtu výher. Pro gymnazisty je to však výstraha, aby nepodceňovali žádného soupeře a nastupovali pokud možno v nejsilnější sestavě.

Další překvapivý výsledek hlásí Ivančice, které v záchranářských bojích dokázali odremizovat Kuřim 4 : 4. Kuřimský web to popisuje jako „nevydařený zápas s uspokojivým výsledkem“.

O zklamání hovoří také web bystrckých olejářů. Doma vedli nad Lokomotivou C už 4 : 2, aby nakonec zápas skončil nerozhodně 4 : 4. I když bystrcký kapitán Lukáš Řehůřek mluví o nevydařené sezóně, myslím, že to nemusí vidět tak černě. Do konce soutěže hrají již jen se slabšími celky, a tak udržení ve skupině je více než reálné.

Na konci tabulky se rozešly smírně Hodonice se Střelicemi 4 : 4. Zatímco Hodonice už sestupují, Střelice – jakoby v těch posledních dvou kolech polité živou vodou – musí pro záchranu bodovat více!

Autor tohoto článku se tohoto kola kvůli časovému vytížení s uzávěrkami grantů nemohl utkání účastnit, a tak nejsou fotky, a protože nehrál ani pan Kalendovský, nebude ani žádný podrobnější raport z utkání. A tak závěrem ještě přinášíme alespoň odkazy na výsledky soutěže, jež najdete na svazových stránkách soutěže a na stránkách chess-results, k prohlédnutí nabízíme i soutěžní zpravodaj z tohoto kola.