Jak jsme trénovali anebo činnost Krajského tréninkového centra mládeže v roce 2019 (fakturujte!)

I v této sezóně pokračovala činnost krajského tréninkového centra mládeže. Ta sestávala z:
1) uskutečnění víkendového tréninkového soustředění ve Vyškově, otevřeného všem zájemcům z řad mládeže JmŠS
2) činnosti následujících krajských tréninkových center:
– ŠK Duras BVK Královo Pole (trenér Tomáš Polák)
– ŠK Lokomotiva Brno (trenéři Milan Šnorek a Petr Velička)
– ŠK Kuřim (trenér Jiří Majer st.)
Všechny skupiny jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a jsou otevřeny nejen dětem daných oddílů, které trénink garantují a zajišťují, ale i talentům ze sousedních oddílů (to je i v praxi využíváno) tak, aby činnost tréninkových skupin byla rozprostřena po celém území kraje. Některé děti nabídky nevyužily, protože o trénink nemají zájem, někde naopak proto, že trénují individuálně. Na individuální tréninky ovšem tato podpora dle podmínek republikového šachového svazu zaměřená není.

ŠSČR poskytl našemu kraji dotaci ve výši 76 968 Kč. Tato částka byla čerpána takto:
15 452 Kč Víkendové tréninkové soustředění Vyškov
5 000 Kč odměna krajského manažera.
16 830 Kč KTC Duras Brno
18 086 Kč KTC Lokomotiva Brno
21 600 Kč KTC Kuřim
K výpočtu částek: Kuřim i Duras vykázaly o něco málo méně, než na co by měly podle konečného vyúčtování nárok. Proto jejich nároky na uhrazení trenérských služeb byly pokryty stoprocentně. Nečerpané peníze byly využity k navýšení bodovného pro Lokomotivu, protože jako kraj musíme poskytnutou částku vyčerpat. Hodnota jednoho bodu činí 553,85 Kč pro Kuřim, 623,33 pro Duras a 645,93 pro Lokomotivu. Pro příští sezónu doporučujeme Kuřimi tréninkovou skupinu rozdělit – takové množství dětí s velkými věkovými a výkonnostními rozdíly zdařilý tréninkový proces když ne přímo vylučuje, tak alespoň ho velmi ztěžuje – a navíc stejně mají v Kuřimi každoroční problém poskytnuté peníze vyčerpat, tak proč objem tréninků jejich vhodným rozdělením nenavýšit.

Prosím nyní vedoucí dotyčných tréninkových center o kontrolu správnosti údajů uvedených ve výkazu. a to do 24. listopadu. Poté bude dotace rozdělena.

Výkaz prošel bez připomínek, proto prosím oddíly Kuřim, Duras a Lokomotivu, aby dotaci fakturovaly. Fakturu zašlete prosím oskenovanou hospodáři svazu na email  radys73@gmail.com . Text faktury: „Za práci krajského tréninkového centra mládeže v roce 2019 fakturujeme xy Kč.“

Příspěvek byl publikován v rubrice Mládež se štítky a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.