Open Hodonice 2019 jako úspěšný závěr sezóny na Znojemsku

V sobotu 8.6. 2019 uspořádal šachový oddíl TJ Hodonice tradiční OPEN Hodonice. Populárního turnaje, který byl hrán na památku nezapomenutelného znojemského šachisty Rostislava Obrdlíka se zúčastnilo 54 hráček a hráčů. V turnajovém klání zvítězil Jan Dočekal následován Františkem Vránou ze šachového klubu ŠK Staré Město. Bronz získal trenér znojemských šachových nadějí Zdeněk Molík (GPOA Znojmo).

Sedmikolového žákovského turnaje, který byl hrán jako závěrečné kolo jihomoravského krajského přeboru mládeže a poslední díl turnajového seriálu Grand Prix dětí okresu Znojmo se zúčastnilo neuvěřitelných 82 dětí a mládežníků!

Turnaj mládeže

Na turnaj se sjeli mládežníci z celého jihomoravského kraje a změřit svoje síly mohli jak ostřílení borci z Vyškova a brněnského Durasu, tak i noví adepti královské hry. Pořadatele na čele s Františkem Šimíkem vysoká účast nezaskočila a byli na vše perfektně připraveni. Turnaj probíhal v pohodové atmosféře a mladý rozhodčí Radim Kovaliček nemusel vyjma obligátních nemožných tahů řešit žádné spory.

Trojice nejlepších hráčů Grand Prix dětí okresu Znojmo 2018/2019

Absolutním vítězem se stal Martin Žaža ze Zastávky, stříbro získal Pavel Vojtek (Jezdci Jundrov). Bronz vydobyl talentovaný Jakub Molík (GPOA Znojmo). Po skončení turnaje byli také vyhlášení tři nejlepší účastníci Grand Prix dětí okresu Znojmo 2018/2019. Zlato získal Jakub Molík následován svým mladším bratrem Ondrou, třetí naděje hodonických šachistů Eliška Kružíková.

Zprava: Jan Dočekal vítěz, druhý Fera Vrána, třetí Zdeněk Molík a čtvrtý Neklan Vyskočil.

Jak už bývá na hodonických turnajích zvykem oceněni byli nejen medailisté ale také všichni účastníci, pro každého se našla nějaká drobnost jako odměna :-). Pořadatelé děkují všem za účast a těší se na setkání v další sezóně!

Turnaj dospělých

Příspěvek byl publikován v rubrice Mládež, Turnaje a jeho autorem je Radek Skoumal. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.