Zápis z krajské konference

V příloze naleznete zápis z krajské konference Jihomoravského šachového svazu tak, jak jej zpracoval zapisovatel Petr Trávníček a fotografiemi doplnil autor tohoto článku. Konference probíhala v obvyklém poklidném duchu, rád bych však upozornil na doutnající problém v osobě předsedy Výkonného výboru Davidu Hampela. Ten je již tak pracovně zaneprázdněn, že jak sám uvádí, své působení v této funkci bere „jako nouzové řešení, a je důležité, aby to tak vnímali i zástupci OŠS a intenzivně hledali nástupce na pozici předsedy JmŠS.“ Může se totiž lehce stát, že po konferenci v příštím roce zůstaneme bez předsedy.

Dlouhé předávání materiálů novému krajskému hospodáři panu Skoumalovi způsobilo, že konferenci nebylo předloženo ke schválení hospodaření za rok 2018 ani návrh rozpočtu na letošní rok. Proto tyto materiály pochopitelně nenajdete ani v podkladech ke Konferenci. Neschválení rozpočtu je docela vážný problém, kvůli kterému by se mohla i konat mimořádná konference. To by ovšem zase stálo peníze, a tak benevolentní delegáti se spojili s tím, že hospodáři panu Skoumalovi bylo uloženo vyvěsit do 31. 3. hospodaření za uplynulý rok na krajský web a rozpočet na rok 2019 schválili ve stejné výši jako na rok 2018.

Konferenci navštívil jako host sekretář ŠSČR Ladislav Záruba a jeho vystoupení bylo velice přínosné. Přítomné účastníky seznámil se zajímavostmi a novinkami z republikového svazu a náš krajský svaz vyzvedl za práci s rozhodčími a trenéry a za bezproblémový chod soutěží. Pochvala je vždycky příjemná, zvlášť na krajské konferenci, kde lidé se spíš zmiňují o nedostatcích a to, co funguje, berou jako samozřejmost, o které se nemluví, na druhou se člověku do hlavy vkrádá samozřejmá otázka, jak to asi vypadá v jiných krajích, když pochvalu dostane kraj, který má problémy s předáním účetnictví a kde předsedou je někdo, kdo vlastně ani tuto funkci vykonávat nechce a není nikdo, kdo by ho nahradil.

A perlička na závěr: víte, že již půl roku existují paralelní webové stránky JmŠS? Jejich adresa je úplně stejná – jen bez tečky mezi slovy „jmss“ a „chess“ – tedy jmsschess.cz . Jejich adresu si doporučujeme poznamenat – protože na nové stránky se stejně postupně přejde – ať už cestou pozvolnou (ideální případ), nebo náhlou (to kdyby tyto stránky po ročním klidu opět postihly výpadky a nefunkčnost).

Zápis z Konference JmŠS 2019_uprDH