KP družstev mladších žáků

V sobotu 23. března proběhne v Zastávce krajský přebor družstev mladších žáků. Oproti plánovanému termínovému kalendáři je zde posun o týden, neboť 30. března proběhne republikové mistrovství dětí do 8 let, což se při schvalování termínového kalendáře ještě nevědělo.

Družstva oddílů Jihomoravského kraje budou v krajském přeboru bojovat o tři postupová místa na Mistrovství ČR. I když postupující družstva se v poslední době na republikových mistrovství rozhodně neztrácejí a vozí z nich medaile, nemusíte se bát vysoké úrovně krajského přeboru – najdou se zde i začátečníci a ve švýcaru, kterým se soutěž hraje, si vyrovnaného soupeře nakonec najde každý.

Malým dětem je přizpůsoben i formát soutěže – hraje se pouhých sedm kol, nově s přidávacím tempem bez zápisu, nepřípustný tah neprohrává a startovné za družstvo je víceméně symbolické. Navíc pro každého účastníka je připraven tradiční párek zdarma. Vezměte proto všechnu mládež narozenou v roce 2007 a mladší a vyrazte s ní do Zastávky! Propozice přikládáme, průběh loňského ročníku si můžete připomenout na odkazu zde.

Propozice