Břežanského koníka si osedlali bratři Molíkovi

V sobotu 24.11.2018 uspořádal šachový kroužek Břežany-Pravice za podpory OŠS Znojmo první ročník turnaje v rapidšachu „Břežanský koník“. V místní tělocvičně se sešlo v turnaji dospělých 17 hráčů, kteří se utkali v devítikolovém rapidu a první čtveřice se utkala  v následném play-off. Absolutním vítězem se stal Karel Kredl z brněnské „Morendy“, druhé místo obsadil koryfej znojemského šachu Josef Petlák a třetí příčku vybojoval jeho oddílový kolega Richard Nekula.

Pořadatelé počítali v turnaji dospělých s vyšší účastí, nicméně turnaj probíhal poklidné a komorní atmosféře. V pauze mezi koly se mohli účastníci občerstvit v místním bufetu za příznivé ceny.

V turnaji žáků, který byl hrán jako první kolo GP se střetlo 25 adeptů královské hry od ostřílenějších hráčů až po úplné začátečníky.

Utkání probíhalo zcela v režii bratrů Molíkových (GPOA Znojmo), kteří pořádně zatopili všem svým soupeřům!

Jakub zvítězil se šesti body a jeho mladší bratr Ondra skončil na druhém místě s pěti body a lepším pomocným hodnocením Bronz získal hodonický talent Radim Ivanovič.

Pro nováčky našeho klubu (GPOA Znojmo) Filipa Čtveráčka a Marka Peroutku to byla první turnajová zkušenost a chlapci se ji zhostili se ctí. Turnaj se vydařil, nikdo z dětí neodešel s prázdnou a ani s nulovým výsledkem. Závěrem nezbývá než poděkovat pořadatelskému týmu a také všem hráčkám a hráčům za účast!

Výsledky otevřeného turnaje (Chess-Results), turnaje mládeže (Chess-Results) a fotogalerie.

Příspěvek byl publikován v rubrice Mládež, Turnaje a jeho autorem je Radek Skoumal. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.