KPIIC – po 2. kole vede Bystrc Oilers

V KP2C po druhém kole vede tým Bystrc Oilers, který vysoko přehrál svého soupeře „Déčko“ brněnské lokálky 7:1! Skvěle se dařilo i hustopečským šachistům proti týmu Bučovic.

O zápase referuje pan Jiří Tesař takto: „Mistrovské utkání 2.kola JMKPIIC bylo sehráno v naprostém pořádku a to bez jakýkoliv závad.
Domácí hustopečští šachisté zaslouženě zvítězili výsledkem 7,5:0,5 a do tabulky JMKPIIC si poprvé v soutěži zapsali cenné 3 body!
Já jako vedoucí a manažer B družstva hustopečských šachistů oceňuji velice dobrý výkon a výsledky dvou našich gymnazistů – studentů Martina Vaculíka a Matyáše Hrádka, kterým se v krátké době podařilo porazit zkušené soupeře hostů, když je v kombinačně-poziční hře chytře přehráli!
Jedna z nejzajímavějších partií se hrála na 8.šachovnici na které hustopečský zkušený koryfej pan Karel Kočí v koncovce ač podivně obětoval figuru střelce za 2 bílé pěšce, když se mu podařilo vytvořit zápletku do které se dost nepříjemně zamotal jeho protihráč Petr Jeřábek, jehož pozice se stala už nehratelnou a sportovně partii vzdal. Jeho národní ELO 1396 to stejně tak potvrzovalo. Než došlo k jeho pozdějším chybám v koncovce, průběh partie byl několik tahů dost vyrovnaný!
Ostatní partie byly dost vyrovnané, ale v pozdějších průbězích partií se prokázala lepší – výrazná výkonnost domácích ligových šachistů pana FM Ivana Markoviče, Vlastimila Urbana, Luboše Kuchynky a Karla Kočího! Tento výsledek utkání to potvrzuje.
Na závěr tohoto komentáře připomínám to, že hosté z Bučovic do Hustopečí přijeli v oslabené sestavě bez opor tří hráčů základní sestavy družstva, zatímco domácí šachisté nastoupili ve své silné sestavě.“

Ve zbylých třech utkáních Jundrovští Jezdci mírně přehráli svého městského rivala Univerzitu 4,5:3,5. Stejným skórem skončil zápas Sokola Kyjov , který porazil domácí tým Durasu. Jiskra Strážnice bodovala proti Vacenovicím 5:3

Soubor ke stažení: [pdf]