KP družstev mládeže a doprovodný turnaj

Po předchozí reportáži z I. lig mládeže přišel čas podívat se i na soutěž o stupeň nižší – Krajský přebor družstev mládeže. Tato oblíbená soutěž zahájí úvodními koly v sobotu 10. listopadu. Přihlášky se posílají vedoucímu soutěže do 2. listopadu, soupisky pak do 7. listopadu.

Tady se vyšlo vstříc mládežnickým oddílům, aby mohly poslat soupisku co nejpozději a zahrnout tam případně i hráče, kteří se objevili až v této nové sezóně a kteří přitom mají potenciál hrát vážné partie. S tím je spojena ale i zodpovědnost – každý tvůrce soupisky by si měl ověřit, že má hráče řádně registrovány – případné chyby už nepůjdou napravit a hráč bude ze soupisky (alespoň pro první sraz 10. listopadu) vyřazen.

Termín: 10.11.2018
Místo konání: různá místa Jihomoravského kraje
Propozice: [doc]

Novinkou je způsob úhrady startovného – to se zatím neplatí a bude oddílům vyfakturováno až po soutěži společně se soutěžemi družstev dospělých. Přihláška do soutěže se tak podává pouze mailem vedoucímu soutěže a (POZOR!) je platná až po potvrzení přijetí mailu, což jako vedoucí budu činit obratem (s výjimkou období 26. 10. – 1. 11., kdy budu na Mistrovství Moravy a budu mít ztížený přístup k internetu)

Součástí soutěže je i doprovodný turnaj jednotlivců hraný stejným tempem.

Soutěž je mezi trenéry naší mládeže velmi oblíbená, neboť děti zde hrají partie se zápisem (tempo 2 x 1 hodina na partii), takže partie lze poté rozebrat. Účast v soutěži tak současně vypovídá o úrovni práce s mládeží v daném oddíle.

Rozpis soutěže i s přihláškou najdete ve formátu Word v příloze.