V Dubňanech vítězí Buráň

Posledním 9. kolem dnes v poledne skončil tradiční OPEN v Dubňanech, který byl letos i okresním přeborem okresů Hodonín a Břeclav.
Po nejistém začátku se přece jen prosadili favorité, když v posledním kole nejvýše nasazený Jaroslav Buráň (ELO 2208) porazil do té doby vedoucího Romana Kusalíka a Petr Kapusta přehrál Jana Tesaře. Posledně jmenovaný hráč si tak alespoň odnesl „morální“ vítězství za nejlepší Buchholz v soutěži. Okresními přeborníky se stali Roman Kusalík (Horáček Sudoměřice) a Pavel Balšínek (ŠK Hustopeče).
Ještě teplý komentář ředitele turnaje si můžete přečíst níže a konečné výsledky prohlédnout v příloze.

„Ke druhému turnajovému víkendu přijeli všichni hráči připraveni vylepšit, nebo udržet své předchozí výsledky.
Jako na houpačce se po každém kole ukazovali jako „jasní favoriti“ noví a noví hráči.
Ve finále se však prosadil nejvýše nasazený Jaroslav Buráň, dnes již hráč Starého Města.
Do konce posledního kola však neměl jistotu vítězství.
Zajímavý kousek předvedl Petr Kapusta, který z prvních třech partií získal jeden bod. Poté ale ukázal, že je bojovník a s plným ziskem obsadil druhou příčku.
Třetí Roman Kusalík ze Sudoměřic a čtvrtý Ivo Hladil předvedli vyrovnané výkony a po zásluze skončili před mnoha hráči s vyšším ELO.
Na rozdíl od předchozího víkendu sál kulturního domu neodolal vysokým vnějším teplotám a tak se dostavila únava nejen z bojů za šachovnicí, ale i ze zvýšené teploty.

Přesto po vyhlášení výsledků, kdy ceny dostali nejen nejlepší, ale všichni, jsme se rozjeli domů se slibem že se za rok opět v Dubňanech setkáme.

Děkuji všem účastníkům za jejich přístup a bezproblémový průběh turnaje a věřím že za rok se boje za šachovnicí opět rozhoří.

Příspěvek byl publikován v rubrice Archiv a jeho autorem je David Ciprys. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.