Filmový štáb ve Znojmě

Zatímco novináři se na šachových akcích občas ukáží (jeden s mikrofonem a fotoaparátem „kryl“ v neděli vyhlášení Znojemské královny a poctivě článek i s fotkou umístil hned v pondělí v deníku Rovnost, ovšem – jako obyčejně – nikoliv mezi sportovními událostmi, ale na straně regionálních zajímavostí), televizní štáby pořadatelé nepřitáhnou ani párem volů. Částečně napravit absenci pohyblivých obrázků se rozhodl Ing. Zdeněk Závodný z Brna a na své internetové stránky začal umísťovat krátké záběry ze šachových akcí. Naposledy tam najdeme záběry z festivalu OPEN ZNOJMO 2005. K vidění (i slyšení) jsou např. závěrečné tahy rozhodující partie Znojemské královny mezi Olgou Sikorovou a Věrou Medunovou, vyhlášení vítěze Poháru ŠSČR nebo závěrečná blicka Lubomíra Rišky s jedenáctiletou nadějí českého šachu Vojtěchem Plátem v Krajském přeboru JmŠS v rapidu.
Pravda, prohlížení filmů o velikosti 0,5-2 MB vyžaduje od majitelů pomalých vytáčených internetů hodně sebezapření, ale při rychlejším přístupu je tato filmotéka docela fajn.

13 krátkých filmů ze Znojma naleznete na stránkách Ing. Zdeňka Závodného.

Výsledky všech soutěží festivalu OPEN ZNOJMO 2005 naleznete na stránkách CZECH TOUR věnovaných této akci. FIDE OPEN běží až do neděle 22.5. (vyhlášení výsledků je plánováno na 14,00).

Příspěvek byl publikován v rubrice Archiv a jeho autorem je David Ciprys. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.