Čtvrté kolo KPIIB a zápasová remíza proti Střelicím

V neděli 5.12.2021 k nám do klubovny nezavítal Mikuláš se svým doprovodem, ale šachoví přátelé ze Střelic. Sestava na čtvrté kolo KPIIB se rodila velmi těžko. Absence hráčů základní sestavy katapultovala Leoše na druhou šachovnici. Opět nás bohužel zklamal Radek Nekvasil, který na zápas nedorazil. Co teď? Narychlo byl povolán “záložák” Matěj Peroutka. Soupeř Mirek Buček byl naštěstí tak benevolentní, že na Matěje počkal.

Tomáš poráží pana Sojku

Na ostatních šachovnicích proti klukům (Michalovi, a Filipovi) usedli poměrně silní, nebezpeční hráči. První končí na osmičce Matěj, na kterém je znát únava. Matějovi však patří dík, za to, že svým příchodem nás ušetřil stokorunové pokuty. Kapitán týmu Leoš konstatoval, že bude raději na zápasy stavět Matěje, než nespolehlivého Radka .Filip poměrně rychle remizuje a vzápětí i Michal Relich, když má lepší pozici a soupeř dokonce ztrácí figuru! Michal však není ještě tak vyhraný, tak na radu Richarda remízu raději přijímá. Michalův soupeř, Pavel Šťastný ještě chvíli lamentuje nad remízou a pak se spolu ve vestibulu bavíme o novinkách ve znojemském šachovém rybníčku. Remízuje i Kuba Holík s panem Urbancem. Bojují Pepa, Richard , Tomáš a Leoš. Leoš ač se snaží nakonec podlehne silnějšímu soupeři a tak poprvé v soutěži ztrácí.

Leoš podlehne Adamovi Borovskému (ELO 1928)!

Tomáš Frk na sedmičce hraje pečlivě a uvážlivě a poměrně snadno si poradí s panem Sojkou, který se raději vzdává. Zde musím Toma pochválit, za to, že když se snaží a soustředí na hru, tak mu jeho píle dokáže přinést cenný bod. Pepa Petlák bravurně přehrává svého soupeře a za stavu 3,5:3,5 v celkem vyrovnané pozici Richard nabídne remízu Vladanovi Hrdličkovi. Celkově je to slušná zápasová remíza proti týmu, který je aktuálně druhý v tabulce! V příštím kole vyrážíme do Kuřimi.

2 komentáře u „Čtvrté kolo KPIIB a zápasová remíza proti Střelicím

  1. Jo, a remízu jsem nabídnul jako první já, pozice byla totálně rovná a nedala se hrát na výhru. I když chuť bych vzhledem k tomu, co se stalo, a k tomu, že jsem byl ještě poslední z našich kdo hrál, měl…

  2. Příjemný zápas v přátelské atmosféře. Děkujeme za něj.
    Remíza byla zasloužená, i když nás trošičku mrzela, neboť jste během hry tahali za kratší stranu provazu. Naší starou bolestí je ovšem absence týmové strategie 🙂
    Vladan Hrdlička

Komentáře nejsou povoleny.