Mistrovství Moravy: postup má jen Kuřim

Jen dva postupy vybojovali zástupci našeho kraje v Koutech nad Desnou na právě skončeném Mistrovství Moravy a Slezska mládeže do 10, 12, 14 a 16 let. Mnohé naše tradiční mládežnické bašty letos zklamaly, čest obhájila jen Kuřim. Velkým varováním je i  mizerná účast našeho kraje v nejmladší kategorii – zdá se, že korovinarovou pauzu jsme oproti jiným krajům zvládli nejhůře. Řešení je prosté: zintenzívnit trénink a převést úspěchy v masové základně také i do výkonnostního růstu. Bude to však běh na dlouhou trať.

V kategorii do 16 let nemá bohužel náš kraj žádného postupujícího. Překvapivě nejlépe umístěný Jiří Grausgruber z Durasu skončil na dvanáctém místě a dostal se sem drtivým finišem sérií čtyř výher v posledních čtyřech kolech – a to má Buchholz rád. Jinak šlo až o 46. nasazeného hráče, který by podle „papírových “ předpokladů měl lemovat dolní třetinu výsledkové tabulky…

V kategorii do 14 let si postup vybojoval kuřimský Václav Šetina, jenž vybojoval celkový bronz. Zde na snímku ho vidíme při vyhlášení výsledků zcela vpravo.

V kategorii do 12 let nejlepší hráč kraj Andrej Souček z Kuřimi se umístil na 12. místě. Normálně by to na postup nestačilo, ale protože před ním je v tabulce řada dívek, které pravděpodobně, na republikovém mistrovství dají přednost dívčím turnajům před chlapeckými, je velice pravděpodobné, že na postup to nakonec vyjde.

V kategorii desetiletých se náš jediný zástupce Vít Hlinka z Lokomotivy Brno umístil na 17. místě.

Podrobné informace o akci najdete na svazových stránkách, o výsledcích svých mladých adeptů královské hry referují i weby VyškovaKuřimi a Lokomotivy Brno