Nošení roušek a šachové soutěže

V souladu s mimořádným opatřením Ministerstva zdravotnictví, které platí od 10. září, nemusí mít šachisté během tréninků a partií nasazenou roušku. Po skončení partie se hráč podle pravidel stává divákem, přičemž na ty se výjimka nevztahuje a ve vnitřních prostorách mít roušku musí. Pozdrav sportovců před utkáním se nemá dít podáním rukou, ale pouze slovně.

Rozhodčí v soutěžním prostoru nemusí mít roušku, avšak pohyb mimo soutěžní prostor mají omezit na minimum. Tyto a další podrobnosti najdete v metodickém pokynu hlavní hygieničky ČR ke sportovním soutěžím z pohledu epidemie, které uveřejnila Národní sportovní agentura na svých webových stránkách.

3 komentáře u „Nošení roušek a šachové soutěže

  1. Ja souhlasim s tim, ze nez se koronavirova situace zlepsi, tak by se minimalne souteze druzstev hrat nemely. Je to dle meho zbytecne hazardovani se zdravim.

    Vlada v tomhle, ale za nas nic rozhodovat nemusi. Dokonce ani celostatni svaz. Krajske a nizsi souteze jsou rizene krajskymi svazy, takze je to na nich a potazmo kapitanech druzstev, aby se dohodli, jestli chteji za dane situace hrat nebo uz jim to pride jako neumerne riziko.

  2. Kočkopes a kocourkov je opět zde. Místo toho, aby estébák s plukovníkem s ohledem na mimořádný stav úplně přerušil šachové soutěže tak je nechá hrát a ten, kdo odehraje musí opustit hrací místnost, poněvadž je to už divák. Hlavně, že partie trvá cca 2-3 hodiny někdy více a během hraní se mohou šachisté nakazit. Navíc je tam ve vnitřním prostoru více, jak 10 lidí. To jsem zvědavý kolik dementů bude chtít hrát v tomto nouzovém stavu vážné partie? Pokud ano tak ať hrají, ale a´t pak ničeho nelitují. Podle mě by bylo lepší zcela zakázat na dobu, kdy platí mimořádný stav veškeré hraní. Kdo chce tam pomožme mu tam…

  3. Podle mého názoru vážné partie v šachu už nejsou v současné době nějak populární. Je sice pravda, že mnozí budou hrát tak jako kdysi, ale většina hráčů to nebude chtít hrávat. V dnešní době je lepší zahrát na internetu několik partií, než sedět u jedné vážné partie několik hodin a čekat jestli se mu zadaří nebo bude bránit pozici s pěšcem méně než ho ten blbec v koncovce porazí.

Komentáře nejsou povoleny.