V Ořechově vítězí IM Bureš. Billa zklamala

Ohlédnutí Stanislava Messerschmidta za turnajem v Ořechově: „Dne 20.6.2020 jsme jako jedni z prvních po koronavírové pauze zorganizovali již tradiční turnaj Pavelka cup.

Byli jsme potěšeni, že navzdory hysterické masáži masmédii (COVID-19) se turnaje zúčastnilo 55 šachistů, což z pohledu účasti bylo na úrovni minulých ročníků. Po tradičním „vypálení červa“ jsme se s chutí pustili do lítých bojů. Od prvních kol se na čele usadila dvojice pánů Burešů a dokonce turnaje nedala nikomu šanci pomýšlet na první příčky. Úspěšnější byl nakonec IM Jarda Bureš. Po každém kole jsme losovali již také tradiční bohatou tombolu. Z cen měli všichni radost . Oběd, připravený starostlivým personálem Restaurace U Fasurů, byl vynikající.

Teď několik slov ke sponzorům. Moc bych chtěl poděkovat všem , kteří přispěli k možnosti zorganizovat tento turnaj i navzdory koronavíru našli prostředky podpořit společenský a sportovní život na venkově. Jmenovitě: Pavelka Energo, Natura viva, Eurofloor Brtnice, HASAN&SONS s.r.o, KIP Brno. Moc děkujeme!

Oslovili jsme i společnost BILLA s.r.o., která v tomto roce otvírala novou prodejnu v Rajhradě. Prodejna je úspěšná, avšak naše oslovení bylo neúspěšné. Z jednání jsme měli pocit, že Billa sponzoruje jenom akce, které je vidět (ke příkladu Sparta Praha) a život na venkově je moc nezajímá. Věřili jsme, že když malé společnosti z venkova postižené koronavírem jsou schopné pomoc, nadnárodní společnost taky symbolicky pomůže. Proto nás Billa zklamala. To je poučení pro všechny, kteří se budou snažit najít sponzory pro lokální akce u nadnárodních společností.

Turnaj se vydařil i navzdory nepříznivému počasí a věříme, že si účastníci najdou cestu do Ořechova i v roce 2021. Budeme se těšit.“

Výsledky na Chess-Results.

Příspěvek byl publikován v rubrice Turnaje a jeho autorem je administrator. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

1 komentář u „V Ořechově vítězí IM Bureš. Billa zklamala

  1. Také pořádám šachový turnaj v Náměšti na Hané a rovněž obíhám sponzory! Žádat giganty o sponzorský dar je naprosto zbytečné! Nejlépe je žádat o sponzorský dar firmy a živnostníky z obce! Ti mají radost,že turnaj mohou podpořit! Mám již vybudovanou sponzorskou klientelu a tak jdu pro cenu najisto! 3 stálé sponzory mám i ve městě! Jiří Fiala – ředitel turnaje

Komentáře nejsou povoleny.