O pohár primátora města Prostějov 2020

Máme pro vás informace ke změnám ohledně tohoto turnaje. Ti, kteří sledují šachové dění si můžou říci – to je zřejmě nějaký nový šachový turnaj. Zde je změna první. Firma Wisconsin, která se podílela na sponzorování turnaje změnila majitele. Nový majitel nemá zájem na pokračování tradice spolupráce. Proto jsme oslovili primátora města Prostějov pana Františka Juru s prosbou o pomoc. Pan primátor nám vyšel vstříc a dal nám záštitu nad tímto turnajem. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli přejmenovat „Wisconsin cup“ na turnaj „O pohár primátora města Prostějov“.

Změna druhá je v místě konání. Z hotelu Tennis club se stěhujeme zpět do centra Prostějova do nově zrenovovaného Národního domu. Změna třetí bude záležet na vývoji situace s koronavirem v naší republice. Většina hráčů si dělá plány na dovolenou i na šachové turnaje, které vezmou nějaký den dovolené. Chceme jim vyjít vstříc a nechat malinký opěrný bod v příštím období. V současné době nejistoty a hromadného rušení šachových akcí jsme se rozhodli zatím ponechat termín 21.-28.6. 2020 v platnosti. Stanovili jsme si však nejzazší datum, kdy na těchto stránkách (nejpozději 10.6.) oznámíme, zda turnaj proběhne v tomto termínu. Věříme tomu, že se situace bude stabilizovat a turnaje se opět budou moci hrát. Realizační tým vám přeje pevné zdraví a těšíme se na viděnou.

autor: Milan Londin

Příspěvek byl publikován v rubrice Pozvánka, Turnaje a jeho autorem je Milan Boháček. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.