Online turnaje SK Vyškov

Sportovní klub Vyškov pořádá otevřený šachový turnaj nejen pro děti a mládež, ale i dospělé. Hraje se každý den v pravidelném čase 16:30 hod. Hrací tempo je 10 min. + 3 s. za tah. Pro možnost účasti je nutno provést registraci na webu lichess.org. Na stránkách SK Vyškov je denně zveřejňován odkaz na aktuální turnaj včetně přístupového hesla. Systém hry umožní si zahrát opravdu každému, program vybírá volné soupeře dle podobné výkonnosti. Takže se stává, že hrajete s jedním soupeřem i několikrát během turnaje. Turnaj trvá vždy 2 hodiny a obvykle hráči odehrají 10 až 20 partií v závislosti na délce hry jednotlivých partií.

Ze začátku se turnaje účastnili převážně hráči SK Vyškov a dalších klubů z okresu Vyškov, ale sobotní turnaj hráli například Vašek Šetina z SK Kuřim a  Delgerdalai Bayarjavkhlan ze ŠK Staré Město, oba přední hráči na republikové úrovni.

Budeme rádi, když si přijdou zahrát děti, kterým chybí šachy a chtějí si zkusit něco nového a třeba se něčemu novému naučit. Web, na kterém se hraje, umožňuje nejen hru, ale i výuku a dále analyzuje jednotlivé partie, které jsou uloženy v systému.

Pořadatelé se těší již dnes na Vaši účast 🙂