V Rajhradě skončil KP žactva ve vážných partiích

Pavel Vojtek, Vašek Šetina a Ondřej Borkovec (na všech fotkách jsou medailisté řazení podle fiktivního stupně vítězů, tady v pořadí druhý – první – třetí) – to jsou vítězové KP ve vážných partiích v kategorii do 16 let. Zlatý Václav Šetina se na fotografii vyjímá jako David mezi Goliáši – a má také proč, vždyť je o čtyři roky mladší.Ale nízký věk mu nikterak nebránil v porážení starších soupeřů a kategorii vyhrál bez jediné prohry,

Na dalším snímku však už Vašek chybí – přebor se hrál současně jako mistrovství Brna a Kuřim patří do okresu Brno-venkov. Proto zde vidíme nejlepší Brňáky – k Ondrovi Borkovcovi a Pavlu Vojtkovi přibyl Jakub Sepši.

Toto mistrovství se dlouhá léta hrálo v bohunické orlovně. Bohužel ta právě podstupuje rekonstrukci, a když selhaly pokusy sehnat náhradní prostory v Brně (postupně byly osloveny všechny brněnské mládežnické oddíly), muselo se vzít zavděk rajhradskou základkou.Rajhrad sice leží jen 12 kilometrů od Brna a vlak sem jezdí i o víkendu každou půlhodinu, ale přece jen Brno to není. A to je na dvoudenní turnaj docela výrazný handicap. Projevilo se to na nízké účasti dětí, z celého kraje byly zastoupeny jen okresy Břeclav, Brno-město a Brno-venkov a pořadatelé museli kategorie spojovat, takže turnaj mladších žáků tvořily spojené kategorie do 10 a 12 let a turnaj starších žáků kategorie do 14 a do 16 let.

Vítěznou trojku čtrnáctiletých medailistů v sestavě Michael Ulčák, Ondřej Hronek a Václav Buchta doplnila ještě nejlepší dívka Zuzana Pejchlová.

V okrese Brno-město byl Jiří Grausgruber třetí, Michael Ulčák první a Václav Buchta druhý.

Účastníků bylo tak málo (v obou spojených mistrovských turnajích jen 34), že máme prostor většinu soutěžících představit přímo za šachovnicemi pátého kola – zde vidím Ondřeje Hronka v zápase s Václavem Šetinou…

…Michaela Ulčáka s Václavem Buchtou…

…Jiřího Grausgrubera v partii s Tomášem Havlem…

… Ondrřeje Borkovce s Pavlem Vojtkem…

…Jakuba Sepšiho s Pavlem Ševčíkem…

… Václava Sedláka a Tomáše Fikejse…

…Prokopa Šmídka a Zuzanu Pejchlovou.

V turnaji mladších žáků fotograf zachytil Leontýnu Hladkou a Vojtěcha Klinkovského,

Kirila Stašoka a Daniela Švagra,

Emu Kubátovou a Adama Janského,

Jana Šetinu a Tobiáše Komárka,

Matyáše Pešku a Michala Tomance,

Hanuše Horáka a Danila Stašoka,

přední dvojici Kateřinu Ševčíkovou a Andreje Součka a zadní dvojici Vlastimila Tomance a Jakuba Škňouřila…

a Bětu Kubátovou a Vojtu Karafiáta.

V kategorii do dvanácti let vítězné trio tvořili Leontýna Hladká, Vojtěch Karafiát a Adam Janský

a naprosto stejná sestava tvoří medailisty Brna-města.

V nejmladší kategorii do deseti let byli krajskými vítězi vyhlášeni Kiril Stašok, Tobiáš Komárek a Jan Šetina…

a přeborníky Brna-města Kiril Stašo, Tobiáš Komárek a Vlastimil Tomanec.

Doprovodného turnaje se zúčastnilo devět dětí, a tak se hrálo systémem každý s každým na devět kol.

Na fotografii vidíme vítěze Josefa Al-Kubatiho, vedle něj druhého v pořadí Vítka Hlinku a třetí Vladislava Stašoka. Kompletní výsledky všech tří turnajů najdete jako obvykle na stránkách chess-results.