Okresní přebor Znojmo za polovinou

Okresní přebor Znojmo se minulou neděli přehoupl do druhé poloviny. V soutěži se spolu postupně střetává devět místních týmů, přičemž hned tři družstva do soutěže postavil šachový klub GPOA Znojmo.

Hned v prvním kole se v utkání mezi TJ Znojmo a Sokolem Dobšice odehrála nevídaná věc, doslova překvapení sezóny! Na první šachovnici se spolu utkali zkušený matador a legenda znojemského šachu Josef Petlák a dobšický hráč Milan Březovský. Milanovi se i přes značný ratingový handicap – téměř 600 ELO bodů podařilo Jožku Petláka porazit! Milan si i v následujících kolech vede velmi dobře a z hráčů první šachovnice je spolu se Zdeňkem Molíkem bez ztráty bodu.

GPOA „C“ – TJ Znojmo

Tabulku vedou Sebranci z Hrušovan, kteří pouze remizovali se Sokolem Štítary. Sebranci se do všech utkání pouští s plnou vervou a hrají nemilosrdně o postup do KPII, kde pravděpodobně nahradí TJ Hodonice – tým, který se ocitl v nebezpečném pásmu sestupu. TJ Hodonice se umístily v tabulce na druhém místě. Třetí v aktuálním pořadí je tým GPOA „C“ vedený šéftrenérem znojemské mládeže Zdeňkem Molíkem. Je vidět, že Zdeňkova neúnavná práce s mládeží nese svoje ovoce, neboť i družstvo GPOA „D“, které je složené pouze z dorostenců si nevede na nováčka vůbec špatně. Kluci mají hlavně na předních šachovnicích poměrně silné soupeře, kteří chyby nemilosrdně trestají. Za povšimnutí stojí, že nováček soutěže Filip Rejzek z pěti kol neztratil ani jeden bod, pouze remizoval s  autorem tohoto článku.

Šachisté ze Štítar podávají solidní výkon, na který jsme u tohoto venkovského klubu po léta zvyklí. Jen kapitán ze Štítar Štěpán Kortiš si postěžoval, že na venkově není o královskou hru takový zájem a jen obtížně obsazuje jednotlivé zápasy. Těžko říct v čem je zakopán onen pověstný pes, v penězích to jistě není – dotací, pobídek a grantů je spousta…

Na pátém místě se nachází „céčko“ šachového oddílu TJ Znojmo. V soutěži se na posledních příčkách drží další venkovský klub ŠK Břežany – Pravice a „béčko“ GPOA Znojmo.
Nechme se překvapit, jak soutěž dopadne. Další kolo začíná 2. února!

Poř.Družstvo123456789 PH 1  PH 2 
1ŠK Sebranci RH * 34431316,5
2Optika Medek TJ Hodonice2 * 33911,5
3GPOA „C“ * 44813,0
4Sokol Štítary * 3713,0
5TJ Znojmo „C“2 * 4511,0
6Sokol Dobšice12 * 32410,5
7GPOA „D“12 * 3410,0
8ŠK Břežany -Pravice123 * 48,5
9GPOA „B“2112 * 06,0