V Rajhradě proběhl 23. listopadu seminář trenérů

Náš kraj pravidelně každé dva roky pořádá školení a semináře trenérů. Nicméně nabídka, která začátkem listopadu dorazila na náš krajský šachový svaz od ŠSČR, nás trochu zaskočila: republikový svaz nám nabízí, abychom udělali seminář trenérů, který nám profinancuje až do výše 3000 Kč. Zorganizovat takovou akci bez nároku na krajský rozpočet je jistě věc lákavá, ale se školením jsme v tomto roce nepočítali a byla otázka, zda se najde narychlo tolik zájemců, aby takovou akci mělo smysl pořádat. Ale nakonec se našlo sedm osob, kteří o tuto akci projevili zájem: Milan Boháček z Boskovic, Jan Gorčák z Bučovic, Tomáš Hnízdil z Lokomotivy Brno, Josef Lahodný ze Znojma, Jan Votava z Dolních Věstonic, Zdeněk Zemánek z Ratíškovic a lektor, jímž byl autor tohoto článku. Seminář byl koncipován jako přátelské posezení u kávy a chlebíčků, kde je dostatečný prostor na výměnu trenérských zkušeností. Postupně jsme probrali následující témata:

1) Jak přitáhnout děti k šachu a udržet jejich zájem

2) Jaké tréninkové materiály se ve výcviku osvědčily

3) Vhodné domácí úkoly.

4) Kde hledat vhodné materiály a jak je poznat.

5) Nejčastější chyby trenérů.

6) Spolupráce s rodiči a školou.

Akce skončila ve 13.30 hodin a lektor se pak věnoval individuálním dotazům těch, co mají v úmyslu složit trenérské zkoušky.

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.