Hojně navštívené brněnské školení rozhodčích

Náš kraj patří k těm, které pravidelně pořádají školení rozhodčích i trenérů. To rozhodcovské se koná v Brně vždy před zahájením soutěžní sezóny v září a bývá vždy početně hojně navštíveno. A nejinak tomu bylo i letos. prezenční listina čítala 33 jmen a účastníci se rekrutovali ze všech koutů našeho kraje. Lektorský sbor ve složení David Hampel…

Ladislav Palovský…

a Miroslav Hurta…

se poctivě celý víkend střídali, aby účastníkům objasnili vše, co byl měl rozhodčí znát a  dodržovat. Vzhledem k objemu poznatků se vyžadovalo, aby se frekventanti seznámili se základnímu dokumenty již doma. Rozhodčím s platnou rozhodcovskou třídou stačilo školení jen absolvovat, nové zájemce o rozhodcovskou kvalifikaci čekal závěrečný didaktický test, zpracovávaný on line na počítači. Technické vybavení učebny totiž počítačové zkoušky bez problémů umožňovalo. Účastníci výklad bedlivě sledovali a zapojovali se i různými dotazy a připomínkami. O pozorném přístupu účastníků vypovídají nejen tyto fotografie…

ale i skutečnost, že všichni noví uchazeči o získání kvalifikace rozhodčího zkušební test zvládli (dosavadním rozhodčím na prodloužení licence stačilo seminář jen absolvovat, závěrečný test skládat nemuseli) – letos je to tedy asi poprvé, co se zkoušky rozhodčích obejdou bez opravných termínů. Při testu museli všichni předvést, co se naučili, ale někteří to zvládali i s úsměvem…

Jsme rádi, že můžeme poblahopřát následujícím novým rozhodčím:

Rozhodčí 3. třídy: Jiří Duda, Daniela Dumková, Petr Jeřábek, František Kulhavý, Vojtěch Pučálka, Leoš Rejzek, Josef Šilha, Martin Vaculík, Šimon Volák a Vít Vykoukal.

Rozhodčí 2. třídy: Aleš Dumek, Lubomír Kiša, Jan Kotisa, Tomáš Kříž, Radim Majetič, Patrik Pospíšil, Vladislav Sládek a Petr Špičák.

Předseda krajské komise rozhodčích Ondřej Zámečník…

…může být se zdařilým školením jistě spokojen.

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

2 komentáře u „Hojně navštívené brněnské školení rozhodčích

  1. Hmm, tak to máte fajn, že rozhodčí, kteří už třídu mají, museli jen kurs absolvovat, ale zkoušky skládat nemuseli. Tohle si každý kraj může rozhodnout sám? Protože teď bude školení rozhodčích ve Zlíně a tam zkoušky skládají všichni, jak noví, tak staří rozhodčí – co musí svoji třídu obhájit..

    • Je to v kompetenci příslušné komise rozhodčích. Pokud má rozhodčí dostatečnou praxi (a podtrhuji bezproblémovou), mohou mu být zkoušky prominuty).

Komentáře nejsou povoleny.