Tomáš Frk okresním přeborníkem v rapidu žáků!

V sobotu 27.4.2019 uspořádala ZŠ Šumná již po šestadvacáté Memoriál Bohumila Nekuly 2019 , který byl zároveň hrán jako otevřený okresní přebor žáků a předposlední kolo GP dětí a mládeže okresu Znojmo. 

Této nejpopulárnější mládežnické soutěže na Znojemsku se letos zúčastnilo 41 dětí a mládežníků včetně dvou hráčů z Rakouska. Vítězem turnaje bez ztráty kytičky se stal Tomáš Frk z GPOA Znojmo,který všem soupeřů řádně zatopil a nepovolil ani jednu remízu! Stříbro získal talentovaný Vojtěch Karafiát z Durasu BVK Brno a bronz Leoš Rejzek (GPOA Znojmo), kterému se tak vydařil návrat za šachovnici vskutku brilantně!

Turnaj probíhal bez problémů a měl jako tradičně vysokou úroveň. Po čtvrtém kole se děti posilnily párky ve školní jídelně a mohlo se pokračovat v šachovém klání. Krátce po 14 hodině mohl ředitel zdejší základní školy a neúnavný propagátor královské hry pan Richard Nekula vyhlásit výsledky a předat jako tradičně hodnotné ceny všem hráčům!

Závěrem nezbývá než poděkovat pořadatelům, sponzorům, sympatickému rozhodčímu Jakubu Markovi za bezproblémový chod turnaje a hlavně všem účastníkům!

Výsledky na Chess-Results.

Příspěvek byl publikován v rubrice Mládež, Turnaje a jeho autorem je Radek Skoumal. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.