Tréninkové materiály na YouTube a na webu ŠSČR

Šachový svaz České republiky má na svém YouTube kanále mnoho tréninkových videí a seminářů, které jsou vhodné jak pro trenéry, tak pro hráče různých výkonností toužících po nových šachových znalostech a dovednostech. 

Tzv. Webináře probíhaly v letech 2015-2016, jejich záznamy jsou na YouTube kanále ŠSČR rozděleny do 3 složek, konkrétně Webináře 2015 (30 položek), Webináře 2016 (12 položek) a Webináře pro trenéry (6 položek). Přednášky zaznamenané na videích jsou od silných praktických hráčů a zároveň trenérů (GM Vokáč, GM Petr, GM Šimáček, GM Markoš, IM Kaňovský, IM Biolek, FM Vlasák, FM Novotný). Témata Webinářů pokrývají šachovou hru od zahájení až po koncovky, Webináře pro trenéry řeší např. propočet variant (GM Vokáč) či použití počítače při trénování (GM Markoš).

Mimo materiálů na YouTube lze na webu ŠSČR najít mnoho výukových materiálů pro trénink v sekci Metodické materiály. Většina materiálů je na výše uvedeném odkaze ke stažení ve formátu pdf.

Odkazy na všechny uvedené materiály najdete na webu ŠSČR.

Příspěvek byl publikován v rubrice Ostatní a jeho autorem je Miroslav Hurta. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.